Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că valul patru al pandemiei „ne-a determinat să ne trezim” şi că nu este nevoie de populism în aceste momente.

În opinia sa, portofoliul de la Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”.

Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă. Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut. Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Discuţia vine în contextul în care premierul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor.

Nelu Tătaru afirmă că spitalele ar trebui să fie ultima soluţie pentru bolnavii de Covid, pentru a evita supraaglomerarea: ”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.