Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a explicat că după tragedia de la Piatra Neamț autoritățile au efectuat verificări în secțiile de Terapie Intensivă din țară, iar Inspecția sanitară de stat a continuat zilnic acele controale până în 23 decembrie, când a fost învestit noul Guvern, iar portofoliul Sănătății a fost preluat de Vlad Voiculescu. De atunci, spune deputatul PNL, Inspecția nu a mai efectuat niciun control în secțiile ATI. „Cred că ar trebui să ne pună un semn de întrebare”, a spus demnitarul liberal, marți seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Discuția de la „Dosar de politician” a pornit de la poziția lui Vlad Voiculescu cu privire la raportul referitor la tragedia de la Piatra Neamț. Silviu Mănăstire a explicat că, deși Nelu Tătaru spune că l-a lăsat „moștenire” succesorului său, actualul ministru al Sănătății susține că nu a văzut acel raport.

Orice ministru are discuții cu direcțiile din subordine, iar aici, având în vedere și evenimentul de la Piatra Neamț, în urma căruia premierul Ludovic Orban a decis ca Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, prin IGSU și specialiștii de la ISCIR, să evalueze fiecare secție de Terapie Intensivă. Atunci s-au catagrafiat cam 314 spitale, iar inspecțiile s-au făcut de către Inspecția sanitară de stat, specialiștii de la ISCIR și cei de la ISU din fiecare județ în 302 spitale. Din câte țin eu minte, erau 237 de spitale publice, 59 spitale private și 6 spitale departamentale. Un prim raport de informare către noi, ca Minister al Sănătății, a venit în jurul datei de 16 decembrie, de la IGSU, un raport în care prezentau punctul lor de vedere și evaluarea, plus conformarea pe care o recomandau. Acest raport a mers către Inspecția sanitară de stat. Din ce am aflat ulterior, în data de 23, când eu personal nu mai eram ministru, a apărut și raportul Inspecției sanitare de stat, urmând ca în ianuarie să apară, din câte am aflat, și acel plan de măsuri care să poată fi adaptate celor găsite. Cred că, eu știu, colaborarea cu Inspecția sanitară de stat, cu Corpul de Control a fost un pic deficitară aici”, a declarat Nelu Tătaru, citat de b1.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.