Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost astăzi, 30 aprilie, la Spitalul Județean Suceava pentru a asista la predarea conducerii unității spitalicești către medicii civili. După întâlnire, acesta a precizat că a purtat discuții, atât cu echipele manageriale, militară și civilă, cât și cu medicii detașați din alte zone ale țării. În ceea ce privește week-end-ul prelungit de 1 Mai, Tătaru a subliniat că trebuie să fie respectate regulile în continuare, iar oamenii nu trebuie să dea năvală pe străzi sau la grătare.

În următoarele zile trebuie să avem foarte mare atenție. Dacă vom respecta măsurile și în acest week-end, putem vorbi, de săptămâna viitoare, de o scădere a numărului de cazuri, de decese și a numărului de cazuri din terapie intensivă. Ține doar de noi, ca pe data de 15 mai, când expiră și starea de urgență, să ridice aceste restricţii”, a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește evoluția Spitalului Județean, ministrul a subliniat că nu trebuie să uităm ce a însemnat Suceava, din perspectiva focarului de coronavirus, mai ales că aproximativ 3000 din cele 12000 de cazuri sunt de aici și că din cele 600 de decese, peste 120 sunt de la Suceava.

Acel cumul de factori pe care l-am găsit de la început, management, autoritate locală, parte civilă și parte medicală, sunt cei care au contribuit la momentul în care ne aflăm. Sper că am învățat ceva și sper că nu mai repetăm. Suceava era și va trebui să redevină un spital etalon”, a spus Tătaru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.