Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, şi-ar dori ca românii să se poată testa pentru Covid-19 în farmacii, care ar putea de asemenea să devină centre de vaccinare.

Propunerea a venit în urma unei întâlniri cu Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris pe Facebook Nelu Tătaru, care acum este președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

El a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să ducă acasă medicamente bolnavilor care nu se pot deplasa: „Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.