Alături de Asociaţia Naţională a Studenţilor din România, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi-a exprimat public indignarea privind ultima modificare adusă legii Educaţiei Naţionale şi cere demisia ministrului delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava a emis un comunicat de presă, în care se arată faptul că Ordonanţa de Urgenţă ce aduce numeroase modificări la actuala lege va permite, pe lângă existenţa unui număr de studenţi mai mare cu 10% decât permit resursele de care dispun Universităţile, şi posibilitatea cadrelor didactice de a rămâne membri ai Senatului Universităţii pe viaţă.

Mai mult decât atât, universităţile private vor funcţiona după reguli proprii, ignorând astfel legea. Cadrele didactice care ajung la vârsta pensionării vor putea candida în continuare pentru funcţii de conducere sau vor putea conduce doctorate, iar doctoranzii îşi vor putea desfăşura cercetările de acasă.

Instituţiile de învăţământ vor deveni “moşii unde rectorii şi membrii Senatului Universitar pot rămâne pe viaţă”, susţine în acelaşi comunicat reprezentantul Asociaţiei Studenţeşti Sucevene.

Astfel, s-a cerut public demisia ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, acesta fiind considerat principalul responsabil pentru situaţia actuală a învăţământului superior, pe care l-a tratat fără respect, aducând un important afront calităţii şi relevanţei învăţământului superior românesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.