Spiritul sărbătorilor de iarnă a cuprins și studiourile celei mai noi televiziuni din județul Suceava. NEst Tv Channel a fost gazda colindătorilor care au venit de la Vatra Moldoviței, special pentru a colinda jurnaliștii acestei televiziuni. Colindătorii care fac parte și din Ansamblul folcloric „Gura Izvorului”  sunt deja recunoscuți în toată țara pentru profesionalismul și autenticitatea pe care o transmit atunci când îmbracă frumosul port bucovinean.

A răsunat studioul televiziunii a glasuri de copii, sinceri, care nu au dorit altceva decât să vestească cum știu ei mai bine, Nașterea pruncului Iisus.

Îmbrăcați în cele mai autentice costume populare, copiii au colindat, au urat, au semănat, prin toate acestea dorind să transmită gazdelor și telespectatorilor celei mai noi televiziuni din județ, că trăiesc simplu și frumos, „altfel decât oamenii de la oraș”.

vlcsnap-2016-12-15-09h36m54s526 vlcsnap-2016-12-15-09h40m06s465

Copiii care mai știu să se bucure de copilărie și care, majoritatea dintre ei trăiesc sus pe munți, devin automat artiști atunci când urcă pe scenă și evoluează. În spatele programelor artistice care cuceresc orice public, se află, însă, multă muncă.

Cea care îi coordonează mărturisește că iubește prea mult copiii ca să i se pară grea munca pe care o depune cu aceștia. Ilaria Pușcă, recunoaște însă, că nu e tocmai simplu, într-o lume a tehnologiei, să promovezi frumusețile satului bucovinean de odinioară și tradițiile acestuia.

„Toți copiii pe care îi vedeți aici sunt talentați. Nu întâmplător fac parte din același grup, ci pentru că au puncte comune. Sunt copii care au fost educați să trăiască frumos și mai ales, să iubească tot ce au lăsat strămoșii lor. Primiți din partea noastră, a celor care fac parte din Ansamblul «Gura Izvorului», cele mai calde și sincere urări. Vă dorim să vă prețuiți sănătatea și părinții, să iubiți tot ce-i frumos, și în mod sigur, toate dorințele bune se vor îndeplini”, a transmis Ilaria Pușcă.

vlcsnap-2016-12-15-09h41m25s082

Ansamblul „Gura Izvorului” este câștigătorul Festivalului „Marmaţia”, unul dintre cele mai importante evenimente pe care le găzduiește Sighetul, și a multor altor festivaluri de prestigiu din România. În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, artiștii de-abia reușesc să onoreze invitațiile primite din toate colțurile țării. Și în acest an, vor fi prezenți în Ialomița, la Patriarhia Română din București și în multe alte județe din țară.

vlcsnap-2016-12-15-09h32m57s953 vlcsnap-2016-12-15-09h37m53s760

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.