Fie că vorbim despre nevoile oamenilor pe care soarta i-a pedepsit și și-au pierdut munca de o viață în incendii, fie că vorbim despre cei care au fost afectați de inundații, sau despre tinerii care își doresc să construiască ceva, cu toții sunt sfidați de consilierii locali PSD din comuna Moldovița.

Aceștia, din orgolii personale și lupte politice, se împotrivesc și votează numai „împotrivă” sau „se abțin” ceea ce înseamnă tot vot negativ.

Cel mai recent, consilierii locali social-democrați s-au considerat pe moșia lor, la ultima ședință de Consiliul Local, din data de 31.08.2018, când s-a supus la vot adoptarea unei hotărâri prin care se permitea oferirea cu titlul gratuit a unor cantități de material lemnos pentru locuitorii care au suferit în urma calamităților naturale din lunile iulie și august 2018.

„Pădurea nu este o proprietate a unui consilier local, indiferent de apartenența sa politică. Aceasta este a  comunei și trebuie să se folosească de ea oamenii din Moldovița. Nu îi înțeleg pe acești consilieri care se comportă ca și cum n-ar știi că pe 26 august, gospodăria Mariei Zdrob a ars, parcă nu ar știi de cele 4 gospodării afectate de inundații, sau de incendiul gospodăriei lui Ilie Pauliuc. Toți acești oameni și mulți alții ne-au depus cereri prin care ne-au solicitat material lemnos pentru a-și reface casele, sau alții pentru a-și construi case. Nu i-am putut ajuta din cauza acestor consilieri locali ai PSD. Cu această ocazie le cer public să nu își mai bată joc de nevoile oamenilor și să facem ceva pentru localnici”, a declarat primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

 

Zeci de adrese de urgentare a actului administrativ, de la Direcția Silvică Suceava către Primăria Moldovița, din cauza consilierilor PSD

Din cauza adoptării târzii a hotărârii de aprobare a valorificării masei lemnoase și a prețurilor de referință, din cauza consilierilor PSD care s-au împotrivit adoptării, în lunile aferente trimestrului IV al anului 2017, precum și în primele luni ale anului 2018, Direcția Silvică Suceava a solicitat urgentarea adoptării actului administrativ.

De fiecare dată, primarul comunei Moldovița a inițiat câte un proiect de hotărâre în acest sens, însă acesta a fost respins de PSD.

Mai mult decât atât, a existat și un raport al viceprimarului comunei, prin care li se aducea la cunoștință că aprobarea acestor proiecte este necesară și urgentă.

 

Oamenii rămân fără lemne de foc, tot din cauza consilierilor PSD

În acest moment, Primăria Moldovița se află în imposibilitatea asigurării lemnului de foc pentru populație, până la sosirea anotimpului rece.

 

„Este grav că oamenii vor rămâne fără lemne de foc, alții fără material de construcție, sau alții nu vor putea fi ajutați cu nimic de Primărie, și asta pentru că acești consilieri au amânat în repetate rânduri procedurile legale care trebuiau îndeplinite. La fel de grav este că și lemnul de lucru se degradează și scade din punct de vedere calitativ și financiar”, a mai adăugat primarul comunei.

Printre consilierii locali PSD care se tot împotrivesc la ședințele de Consiliul Local se află Cornel Mortogan, Cocerhan Lucian, Biroș Mihai, Hrab Dănuț, Chiforec Nicolae și Popa Alina.

De asemenea, trebuie spus faptul că din banii obținuți din vânzarea lemnului, Primăria ar face apărări de maluri, dar și alte investiții pentru care exista un deviz de lucrări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.