Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi seară, la Gala Sportivul Anului unde a menţionat că anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni pentru România, în ultimele decenii. Începând din anul 1924, România are 309 medalii, din care 90 de aur, a precizat Ciucă. Prim-ministrul a subliniat că performanţa în sport trebuie susţinută, iar Guvernul a făcut deja demersuri în acest sens.

Nicolae Ciucă a declarat, în discursul de la Gala Sportivul Anului, că patrimoniul naţional a fost îmbogăţit cu fiecare performanţă sportivă.

”Ne-aţi încântat cu performanţe de excepţie, demonstrând fiecare dintre dumneavoastră că sportul românesc are un potenţial extraordinar pe care la rândul nostru, din poziţia de factori de decizie, avem datoria să îl susinem. Dumneavoastră, marii campioni ai sportului românesc, sunteţi identificaţi la nivel mondial cu România, iar imaginea ţării noastre este asociată cu dumneavoastră.

Patrimoniul naţional este şi a fost îmbogăţit cu fiecare succes al dumneavoastră. România are în palmares 309 de medalii olimpice, 90 de aur, 97 de argint, 122  de bronz, începând din anul 1924, când a fost câştigată prima medalie de bronz la rugby. Dumneavoastră, prin medaliile cucerite, aţi înălţat drapelul României pe catergul podiumului la competiţiile sportive europene şi internaţionale de anvergură. Performanţele dumneavoastră au cucerit inimile noastre şi suntem recunoscători şi înţelegem că în spatele acestor rezultate remarcabile stau ore întregi de antrenamente, pregătiri intense şi nu în ultiumul rând, talent înnăscut”, a declarat Ciucă.

Premierul a subliniat că prin sport întreaga societate are de câştigat.

”Mă bucur să  vă văd astăzi, din nou, pe podium, pe podiumul recunoaşterii, în România, a performanţelor pe care le-aţi obţinut în anul 2022. Pe unii dintre  dumneavoastră am avut ocazia şi onoarea să îi cunosc şi să îi felicit personal. Atunci, ca şi acum, îmi exprim onoarea pentru seriozitatea, perseverenţa şi  pasiunea care v-au animat şi condus către recorduri naţionale şi internaţionale.

Sunteţi dovada că performanţa în sportul românesc nu se pierde şi se cuvine pentru aceasta să le mulţumim în egală măsură şi celor care vă antrenează şi întregului staff tehnic. Prin sport, întreaga societate are de câştigat. Sportul formează caractere puternice, în spiritul competiţiie şi a fair-playului promovează incluziunea şi crează oportunităţi celor care, pe lângă talent,  se remarcă prin dorinţa de a performa în ceea ce fac”, a spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni, din punct de vedere sportiv, pentru România şi s-a referit la demersurile pe care Guvernul le face pentru a sprijini sportul.

”Anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni, pentru România, din ultimele două decenii şi consider că performanţa trebuie susţinută.

Trebuie susţinută pornind de la reforma sistemului sportiv românesc, incluse în noua strategie naţională pentru sport, până la alocarea de fonduri pentru modernizarea infrastructurii sportive sau acordarea de stimulente financiare pentru performerii români, iar Guvernul a făcut deja demersuri concrete în acest sens.

În baza partaneriatului realizat cu COSR a fost demarat un proces de identificare a proiectelor şi activităţilor care implică tema sustenabilităţii. Astfel am sprijinit demersul de a aduce Complexul Olimpic Sidney 2000 la un nivel care să permită loturilor olimpice să se pregătească la standarde internaţionale.

Totodată, procentul de 1% din taxele de licenţă pentru jocurile de noroc constituie un suport foarte  important pentru misiunile olimpice şi pentru susţinerea programelor şi proiectelor pe toată durata ciclului olimpic, la nivel compatibil cu înalta performanţă. Referitor la progresul în înalta performanţă al mai multor loturi olimpice şi  naţionale, înregistrat după Jocurile Olimpice de la Tokyo, putem considera că forul olimpic naţional este parte din acest progres prin faptul că a fost  alături de federaţie şi loturi pe tot parcursul pregătirii sportive.  Strategia de dezvoltare a performanţei, urmată de COSR încă din 2017 a început să îşi arate efectele, ştiut fiind că în performanţa sportivă nu există scurtături. Ne dorim  să amplificăm măsurile, să identificăm altele noi, care să vină în sprijinul dumneavoastră, astfel încât  să asigurăm continuitate tradiţiei sportive a României”, a mai afirmat premierul.

În finalul discursului, Nicolae Ciucă şi-a exprimat convingerea că la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, sportivii români vor obţine rezultate remarcabile.

”Pentru noi toţi sunteţi campioni, sunteţi modelele pentru tinerii şi copiii din România, Sunteţi ambasadorii României. Este minunat să vedem astăzi că avem multe modeleîn majoritatea  disciplinelor sportive, inclusiv în competiţiile paralimpice. Doresc să adresez felicitări tuturor pentru performanţele frumoase de până acum, să îmi exprim convingerea că veţi continua cu aceeaşi tenacitate, dăruire şi pasiune în  sportul pe care îl practicaţi, să îmi exprim convingerea că anul viitor, atunci când urmează Jocurile Olimpice de la Paris, veţi obţine rezultate remarcabile, maiune decât cele de până acum, iar noi vom continua să vă susţinem sp avem încredere că veţi reprezenta ţara cu cinste şi mândrie, aşa cum aţi făcut-o şi până acum”, a adăugat Nicolae Ciucă, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.