Premierul Nicolae Ciucă a vizitat marţi lucrările de extindere ale Aeroportului Internaţional Iaşi, el afirmând că la nivelul Guvernului au asigurat finanţarea pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârşitul anului.

„O infrastructură modernă, adaptată cerinţelor economice şi sociale, este determinantă pentru dezvoltarea oricărei regiuni. Am vizitat lucrările de extindere şi modernizare ale Aeroportului Internaţional Iaşi, proiect susţinut de echipa guvernamentală, şi mă bucur să constat că progresele se văd de la o lună la alta. Construcţia noului terminal, T4, creşterea numărului locurilor de parcare la aproape 500 şi realizarea a încă trei porţi de îmbarcare vor creşte numărul de pasageri la 3,3 milioane, ceea ce înseamnă dublarea activităţii aeroportului şi facilităţi suplimentare de cargo”, spune premierul pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că, „la nivelul Guvernului, a asigurat finanţarea complementară celei europene, obţinută în luna mai 2022, pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârşitul acestui an”.

„Conectarea directă şi mai facilă a municipiului Iaşi cu restul ţării şi cu Europa va atrage investiţii pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă şi va oferi oportunităţi suplimentare de mobilitate pentru cetăţeni. Împreună cu administraţia locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune”, menţionează Ciucă, potrivit psnews.ro.

Premierul arată că, „de la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 şi la realizarea Autostrăzilor A7 şi A8, toate aceste investiţii se regăsesc între priorităţile Guvernului pentru a oferi municipiului Iaşi şi Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunităţile de dezvoltare”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.