Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a informat că s-au găsit soluții pentru a reduce presiunea pusă pe Ambulanța Suceava și pe Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Astfel, potrivit vicepreședintelui Barbă, unitățile spitalicești municipale și orășenești au prelungit programul la Radiologie și Imagistică.

„S-a găsit o soluție pentru a micșora presiunea de pe UPU Suceava. Într-o primă fază, Spitalul Orășenesc Gura Humorului și-a extins programul la Radiologie și Imagistică, zilnic, până la ora 22:00, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a prelungit programul de luni până vineri, la ora 20:00, iar Spitalul Orășenesc Siret, în intervalul orar 07:00 – 22:00, de luni până duminică”, a declarat vicepreședintele Niculai Barbă.

Trebuie precizat că, până de curând, spitalele din județ aveau un program redus la Radiologie și Imagistică, ceea ce presupunea transferarea pacientului, cu Ambulanța, la UPU Suceava, pentru a fi consultat și diagnosticat. 

Amintim că județul Suceava a primit patru aparate pentru oxigenoterapie cu flux crescut necesare tratamentului pacienților cu forme grave de Covid, dintre acestea, două au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuți, unul la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și unul la Spitalul Județean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.