Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a informat că săptămâna trecută, în județul Suceava au fost în vizită Jurgen Reichert, fost președinte al Consiliului Regional Schwaben și Katharina Haberkorn, responsabilă colaborare în cadrul parteneriatului Schwaben-Suceava pentru a fi identificate noi proiecte care să fie pregătite și realizate în perioada următoare.

Potrivit vicepreședintelui CJ, aceștia au avut mai multe întâlniri și au vizitat mai multe obiective din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Solca, Rădăuți și Suceava.

Concluzia principală a vizitei a fost că parteneriatul Suceava-Schwaben este solid, construit în peste 20 de ani, are capacitatea să producă proiecte noi pentru viitor pornind de la experiența obținută de-a lungul anilor în cadrul acestui parteneriat, cuvântul de ordine fiind creativitatea.

După vizite la structuri ale DGASPC Suceava, Jurgen Reichert a apreciat că sistemul social acordă copiilor din județ condiții peste medie, iar în ceea ce privește centrele pentru adulți acesta a prezentat modul în care acestea se reorganizează în Germania, dar a subliniat că termenul este 2030 în unele cazuri.

„Am convenit să propunem mai multe proiecte comune în turism, educație, cultură, mediul de afaceri, sport și în domeniul social. Astfel, la Casa Sidorovici din Gura Humorului, construită în 1910, ar urma să fie identificate surse de finanțare în cadrul parteneriatului, cu atragerea de fonduri și de la entități private, astfel încât aceasta să fie refăcută după un concept pedagogic dar și ecologic nou. Totodată, s-a stabilit că primul proiect pe turism va viza interconectarea unor hărți și informații turistice din Bucovina cu platforme și rețele din Germania și Uniunea Europeană. Pentru celelalte domenii de activitate, menținând un contact permanent, urmează să fie aprofundate mai multe idei de proiecte comune, inclusiv proiecte care sa poată fi inițiate și chiar derulate în această perioadă cu restricții impuse de pandemie”, a declarat Niculai Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.