Vicepreședintele Consiliul Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat, că după ediția pilot de anul acesta a evenimentului dedicat marelui compozitor Ciprian Porumbescu, Consiliul Județean Suceava pregătește pentru anul viitor debutul Festivalului „Ciprian Porumbescu”, care va conține o serie de evenimente și activități printre care și un concurs de muzică de cameră cu un format unic în țară.
„Astăzi, 14 octombrie, marcăm 168 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu. Un talent muzical de excepție, compozitorul bucovinean a fost creatorul primei operete românești, «Crai Nou», precum și al multor compoziții deosebite, având o contribuție extraordinară la istoria, arta și cultura românească. Astăzi sărbătorim creația lui Ciprian Porumbescu, care este și patronul spiritual al Ansamblului Artistic Profesionist «Ciprian Porumbescu».
Continuăm și în această perioadă să prezentăm ateliere muzicale pentru promovarea creației și personalității lui Ciprian Porumbescu”, a declarat vicepreședintele Niculai Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.