Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, a declarat, după ce toate secțiile SJU Suceava, mai puțin cea de Infecțioase, au revenit la normal, că nu era corect să nu fie reluată activitatea pe secții pentru bolnavii fără COVID.
„Spitalul Nou din Suceava are și dotarea, și specialiștii, unele secții sunt unice în județ, și nu era normal să nu poată deservi bolnavii non-COVID. Pacienții cu COVID au fost transferați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Vechi. Funcție de cum decid medicii, bolnavii non-COVID de la Infecțioase sunt tratați fie în unele secții din Spitalul Nou, fie în spitale din județ”, a declarat Niculai Barbă, într-o emisiune la Radio Top Suceava.
Acesta a subliniat că nu are nicio reținere să meargă la Spitalul Județean Suceava, așa cum se întîmplă în cazul altor persoane.
„Știm exact ce este în spital, cum funcționează, care-s condițiile de-acolo, care e capacitatea medicilor de a asigura serviciile, care-s condițiile de cazare, de masă, ș.a.m.d. Se poate merge cu cea mai mare încredere la spital. Dacă ne uităm la comentariile de pe Facebook aproape că nu mai au ce să critice nici cârcotașii. La acest moment nu este nici un fel de problemă în privința organizării spitalului. Singura supărare a noastră e că nu putem funcționa cu numărul total de paturi de dinaintea pandemiei. Așa stând lucrurile, cred că toți, medici, administrație, media, toată lumea, avem datoria să lucrăm pentru recâștigarea încrederii în Spitalul din Suceava. La un moment dat nu a fost lovit spitalul, ci a fost lovit județul Suceava, a fost lovită Bucovina. E foarte greu, dar nu imposibil să arătăm cu tenacitate și cu seriozitate că Lombardia României  a fost un termen peiorativ”, a subliniat vicepreședintele Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.