Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, prezent la festivitatea de absolvire organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare”, le-a transmis studenților sincere felicitări pentru parcursul pe care l-au avut la unitatea superioară de învățământ, totodată, recomandându-le să rămână în județul Suceava. De asemenea, vicepreședintele CJ Suceava, prof. Niculai Barbă, le-a mulțumit colegilor săi de la Universitate pentru susținerea și ajutorul pe care i l-au acordat de-a lungul anilor.

Pe de altă parte, Barbă a subliniat importanța Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru comunitatea locală, mai ales în debutul pandemiei de coronavirus când unitatea superioară de învățământ a fost colac de salvare. La fel, implicarea USV este remarcată și în contextul actual al războiului din Ucraina, Universitatea contribuind semnificativ la gestionarea crizei refugiaților.

Vicepreședintele Consiliului Județean a mai spus că USV, alături de Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” și de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, reprezintă puncte imporatante și demne de luat în considerare, prin care Suceava capătă o anvergură regională.

În altă ordine de idei, Niculai Barbă a vorbit și despre autonomia pe care ar trebui să o aibă și învățământul preuniversitar de stat, subliniind în fața publicului larg că inspectoratele școlare ar trebui desființate.

„Asemeni universităților, și unitățile școlare ar trebui să aibă o mai mare autonomie, iar inspectoratele școlare ar trebui desființate. Am mai susținut această idee și în trecut, iar astăzi o susțin și în fața unui public atâtâ de numeros”, a transmis Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.