Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, anunță că s-a tras cortina peste ediția 53 a Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”. Potrivit acestuia, Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, cel mai longeviv festival de gen din țară, s-a tras cortina peste ediția 53 a Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”și-a desemnat laureații celei de a 53-a ediții.

Juriul a avut de analizat, timp de o lună, lucrările tinerilor poeți din 27 județe. Marele Premiu al Festivalului a fost obținut de Alexandru Ciprian Bodog – Pâncota – Arad Premiul I – Steliana Cristina Voicu, Ploiești, Premiul II – Raluca Cosmina Calancia, Dorohoi – Botoșani și Premiul III – Costică Ciocan, Iași.

De asemenea au oferit premii mai multe reviste astfel: Premiul Revistei „Hyperion” Botoșani – Adela Șulea, Suceava, Premiul Revistei „Tribuna” Cluj – Ana Maria Murariu, Fălticeni, Premiul Revistei „Steaua” Cluj – Laura Tiron, Galați.

Juriul Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, a avut în componență o serie de personalități literare de prim rang, critici literali, poeți, scriitori, respectiv prof univ. dr. Adrian Dinu Rachieru – Președinte, prof. scriitor, poet Marcel Mureșeanu – membru, prof. univ. dr. Vasile Spiridon – membru, prof. univ. dr. Iulian Bodea – membru, prof. poet, scriitor Viorica Petrovici – membru.

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, a acordat premii în bani în valoare de 5800 de lei, urmând ca lucrările laureaților să fie publicate în „Caiete Mălinene”. Festivitatea de premiere s-a desfășurat online având în vedere contextul epidemiologic.

„Aș reaminti cu această ocazie faptul că suntem pregătiți să nu renunțăm la nicio activitate cuprinsă în calendarul de evenimente, urmând ca modul în care desfășuram activitățile să țină cont de restricții. Mă bucur că am putut să finalizăm și acest Festival, cel mai longeviv festival de gen din țară, un festival de prestigiu la care au participat autori tineri care nu sunt membrii ai Uniunii Scriitorilor și care încă nu au debutat editorial. Imediat ce condițiile vor permite, vom organiza o întâlnire la Mălini, la Casa memorială «Nicolae Labiș» cu participarea laureaților din acest an, la care se vor adăuga și laureați ai edițiilor anterioare, împreună cu membri ai juriului. Festivalul, care a debutat în 1968, și-a desfășurat fără întrerupere activitatea atât în perioada regimului comunist cât și după 1989, iar noi avem obligația să îl continuăm chiar și în această perioadă extrem de delicată, pandemia, prin care trecem cu toții”, a declarat vicepreședintele Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.