Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că și în acest an se va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă.

„Vrem să păstrăm tradițiile, dar nu vrem să încălcăm niciun fel de restricții. Formatul festivalului va fi în acest an diferit pentru a se putea respecta deciziile sanitare din pandemie”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Acesta a adăugat că festivalul va fi organizat, fizic, în data de 31 decembrie în mai multe localități din județ.

„Amploarea festivalului va fi la fel ca în anii pre-pandemie, dar formațiile vor face prezentări pe raza întregului județ. Fiind organizat în 31 decembrie ne dorim ca reprezentațiile să încânte și turiștii veniți în diferitele localități din județ. Vor fi acțiuni fizice și online în mai multe localități între care Gura Humorului, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Fălticeni, Dolhasca, Mănăstirea Humorului, Suceava și Drăgușeni”, a adăugat vicepreședintele Barbă.

În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta începând cu ora 17:00 un concert on line de colinde, iar în 25 decembrie un concert folcloric online.

În data de 31 decembrie între orele 11:00-13:00 pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava se va desfășura Festivalul Internațional „Obiceiuri de iarnă”, susținut de formații tradiționale și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

În prima zi a Anului Nou, de la ora 14:00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 14:00 un concert folcloric online intitulat „La cumpăna dintre ani”.

În data de 13 ianuarie va fi organizat, la Drăgușeni, „Festivalul Obiceiurilor de Iarnă pe Stil Vechi”, ediția a opta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.