Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că are două alternative să facă alianță în Consiliul Local Suceava, respectiv cu Partidul Mișcarea Populară sau cu USR. De altfel, edilul a subliniat că va alianța va fi făcută cu formațiunea politică care va accepta programul cu care a câștigat alegerile.

„Domnul Andronache a spus că el nu va face roată panoramică, iar eu chiar vreau să pun această roată panoramică în acest mandat. Îmi dau cuvântul de onoare că o pun! Trebuie să avem discuții, pentru că cei care vin într-o colaborare cu noi, fie că este USR, fie PMP, trebuie să accepte programul nostru cu care am câștigat alegerile. Așa-i normal. Noi vom prelua și de la ei, însă majoritari suntem noi. Noi vom face un parteneriat în CL pentru beneficiul cetățenilor. O să discutăm și care ne vor convinge că vom avea cea mai bună colaborare o să facem un parteneriat. Nu neapărat ca să putem pune un viceprimar că nu asta e important ci ce putem face pentru oraș”, a declarat Ion Lungu.

În ceea ce privește rezultatul votului, Ion Lungu a precizat că ar fi obținut 35% și nu 30,18% la alegerile de duminică, dacă nu ar fi pierdut 1.000 de voturi din Primărie.

„Suntem la distanță de PMP, însă aici e clar că s-au împărțit voturile din Primărie. Eu sunt un om ferm, mai sever în Primărie, iar domnul viceprimar e băiatul bun, însă dacă nu e cineva mai rău, nu se face treabă”, a declarat primarul Ion Lungu.

 

3 Responses

 1. Daniel

  dom primar, lasa orgoliul si ia-l cu binisorul pe marian c-o sa faceti treaba buna impreuna.
  arata-ti intelepciunea de dupa patru mandate si nu te comporta impulsiv ca dupa un mandat.
  asta cu “imi dau cuvantul de onoare” cu roata panoramica este o ambitie precum a facut irod cu Sfantul Ioan Botezatorul, adica si-a dat cuvantul intr-un moment nefericit, a facut ce-a facut si stim cum a ajuns la final.
  daca este buna treaba cu roata panoramica, faceti-o, dar daca nu, poate o inlocuiti cu ceva si mai frumos.
  bine-ar fi daca s-ar gasi resurse si vointa pt. o telegondola ca la piatra neamt. cu pornire de la Cetate spre mall (zona de agrement) sau spre zamca.
  nu zic ca o roata panoramica n-ar fi buna, dar o telegondola ar aduce venituri substantial mai mari si poate fi folosita pe vreme rece sau umeda ca pe vreme insorita.
  bine-ar fi sa se poata face si roata panoramica si telegondola. roata panoramica este totusi ceva prea static, iar turismul in 2020 nu se mai face static, lumea este in miscare, iar o telegondola ofera substantial mai multa belvedere.
  referitor la voturi si ideologie, ar fi mult mai bine o alianta cu pmp, decat cu usr.
  parerea mea este ca facand alianta cu usr, cand li se va ivi lor ocazia, “veti fi aruncat peste bord”, d-le primar.
  spor la treaba in noul mandat si sa va dea Dumnezeu gandul cel bun sa faceti lucruri bune cu oameni buni.
  si sa nu ne uitati cu proiectele din bugetarea participtiva ca nu degeaba s-au votat ci pt. ca este nevoie de ele, puse in aplicare.

  Răspunde
 2. inainte

  alianta ca alianta, da’ roata panoramica ar fi fost ceva senzational acum 10 ani.
  acum pare o banalitate, si sa-ti dai cuvantul de onoare pt. o banalitate… e ca la gradinita, jucaria mea e cea mai cea… avem totusi niste asteptari.
  apucati-va de ce-ati promis, ca daca o mai lalaiti mult cu organizarea n-o sa mai fie nici banii care sunt acum.

  Răspunde
 3. Ovidiu_Colici

  Domnu/doamna „Înainte”,trebuie să aveți în vedere că Lungu,cu sau fără alianță,se apucă de ceva doar cu o lună-două inainte de alegeri… Răbdare multă,panaramica mai are de așteptat,inclusiv dvs.,cel puțin până in 2024,toamna…
  Cât despre numitul Daniel,să nu vă scape următoarele: domnul Lungu a obținut 30% dintr-o participare de 30%… Oricum ai lua-o,rezultă că vreo 10.000 de suceveni,in special,neoprotestanți din Burdujeni și Itcani,se ocupă de soarta a cca 90.000 de suceveni care fie că nu au votat fie că nu l-au votat pe Lungu… Mai ușor cu pianul pe scări,impostorilor!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.