Pe 1 februarie 2017, începând cu orele 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava vor urca Romică Ţociu, Cornel Palade, Ana-Maria Mirică şi Ada Palade, în spectacolul de teatru „Niște animale”.

Scenariul cuprinde, într-un tot unitar, trei piese convertite spre un registru fabulistic. O femeie, o dresoare care întruchipează o formă de dictatură, apare brusc, nu prea se ştie cum şi de unde, ca orice dictatură, şi-i tratează pe artiştii dintr-un teatru ca pe nişte animale. Artiştii sunt constrânşi să joace personaje hibride, oameni cu trăsături animalice, provenind, de fapt, dintr-o societate modificată aproape genetic de cei care conduc discreţionar. Spaţiul social explorat: familia, un mic infern, care, printr-o răsucire măiastră de condei, sfârşeşte prin a fi un surogat de paradis.
Personajele sunt reduse la instinctele primare. Nu au creier, nu au inimă, iar cele care au, se pierd în jocuri gratuite şi absurde. Ticăloşii suferă sau mimează suferinţa şi îşi caută argumente care să le legitimeze ticăloşia. Nefericiţii îşi produc iluziile salvatoare, îşi caută explicaţii în metafizic, devenind, evident, comici şi, uneori, tragicomici. Exprimarea lor e duplicitară, cuvintele nu comunică, ele ascund: intenţii, mârşăvii, infidelităţi, etc. Nişte escroci sinceri, în definitiv, cu procese de conştiinţă.
Ca orice comedie, „Niște animale” se sprijină pe comicul de situaţie, pe comicul de limbaj şi, în plus, în bună tradiţie românească (Caragiale, Ionescu, Sorescu, Vişniec) aduce la lumină infiltrări de tragic, de absurd domestic (familial), de absurd existenţial chiar.
Biletele costă 50 lei (40 lei pentru elevi, studenți și pensionari) și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230523718.

15591064_1105551136209823_2783144589324759988_o

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.