Vineri seara, Partidul Social Democrat și-a lansat în mod oficial, candidații de pe colegiile 6 și 7, din zona Rădăuți. Evenimentul l-a avut în centrul atenției pe președintele Organizației Municipale a PSD, Nistor Tătar, cel care a fost desemnat de partid pentru a intra în cursa, din 5 iunie, pentru Primăria Rădăuți.

La lansarea candidaţilor au fost prezenţi mai mulți membri de partid, în frunte cu preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, parlamentarii Ioan Stan, Neculai Bereanu, Ovidiu Iane şi Cezar Cioată, consilieri judeţeni ai PSD, dar și fostul primar din Rădăuţi Mihai Frunză şi actualul edil, Bogdan Loghin.

Evenimentul a fost deschis de consilierul local, Cornel Grosari, care i-a predat ștafeta gazdei, Nistor Tătar, cel care  le-a mulțumit celor din sală pentru prezență,  cerându-le sprijinul în campania electorală din vară. După acest moment a luat cuvântul liderul partidului, Cătălin Nechifor, care i-a făcut o scurtă caracterizare lui Nistor Tătar. Nechifor a spus despre candidatul PSD  că are „carte, ştiinţă, experienţă şi un lucru extrem de important,  îi are pe rădăuţenii.

„ Fiecare om din Rădăuţi îl are pe Nistor Tătar în echipa sa. Tătar este un om dedicat, care știe să facă administrație, care a dovedit competență și pe care municipiul Rădăuţi şi rădăuţenii îl merită”, a spus Nechifor.

Acesta a mai  făcut o comparație între mandatul fostului primar, Mircea Frunză și ce a fost sub conducerea edilui PDL, Aurel Olărean. Președintele PSD a afirmat că în acest moment rădăuțenii au nevoie de un om bine pregătit tehnic, și nu de promisiuni, ci doar de garanţia că viitorul primar va contribui la dezvoltarea oraşului.

„Nistor Tătar a reuşit un lucru unic în România. Printr-o companie publică, SC Servicii Comunale SA, le-a oferit rădăuţenilor căldură la un preţ mic. Nicăieri nu avem un asemenea sistem pus la punct, deoarece au fost echipe și oameni competenți care au știut ce trebuie să facă, iar lucru acesta s-a văzut ”, a precizat șeful PSD.

Pe scena Casei de Cultură au urcat mai apoi,  parlamentarii PSD, care au vorbit depre situația unică, la nivel de țară, cu care s-a confruntat municipiul Rădăuți. Neculai Bereanu, a afirmat că s-a „bătut” timp de cinci luni pentru ca în cele din urmă, Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru deblocarea municipiului Rădăuţi.

Deputatul de Fălticeni, Ioan Stan, a afirmat că se va întoarece în Rădăuți după data de 5 iunie, după câştigarea alegerilor locale  de către Nistor Tătar, după câştigarea majorităţii în Consiliul Local şi a Consiliului Judeţean, prin Cătălin Nechifor.

Momentul așteptat de cei din sala Casei de Cultură a fost cel în care Nistor Tătar și-a prezentat prioritățile pentru municipiul Rădăuți. Aceasta a mulţumit conducerii judeţene pentru încrederea acordată prin validarea lui ca şi candidat, dar şi rădăuţenilor, pentru susţinerea de care se bucură în rândul acestora.

„Nu pot să ajung la Primărie fără dumneavoastră. Dacă veţi avea încredere, împreună vom putea să aducem orașul în situația de acum 8 ani. Îmi doresc să dezvolt orașul și să aduc investiții în infrastructură. Vom lua exemplu de la Fălticeni și Gura Humorului, în privința investițiilor și a dezvoltării. Acum 10 ani, Rădăuţiul era pe locul doi în judeţ, după Suceava, iar acum este în coada judeţului. Îmi doresc să simţim că trăim în municipiul Rădăuţi, să avem o plăcere deosebită să ne plimbăm pe străzi şi să reiterăm respectul faţă de cetăţeni”, a precizat Tătar.

Principale obiective ale candidatului PSD sunt îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii, a căilor de comunicaţii, în special reţelele stradale şi pietonale. În programul său mai sunt incluse obiective precum atragerea de fonduri europene şi guvernamentale, crearea unei infrastructuri de agrement, care să cuprindă piscine, zone de relaxare, spaţii de joacă pentru copii şi terenuri pentru activităţi sportive, construcţia de noi locuinţe pentru familii tinere, dezvoltarea economică şi a activităţilor sociale şi culturale, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ şi sănătate, dar şi punerea în valoare a centrului istoric al municipiului.

„Vreau să dezvolt Rădăuţiul pentru a deveni cel mai frumos oraş din Bucovina. Curat, plin de flori, cu parcuri pentru tineri şi vârstnici, cu străzi şi trotuare modernizate, cu clădiri şi case frumoase, un adevărat oraş european”, a spus Nistor Tătar.

 

Tot vineri a avut loc şi lansarea candidaţilor PSD din Voitinel – Maria Pleşca, Arbore – Dan Tiperciuc, Milişăuţi – Mircea Laurus, Ioan Cotoară – Iaslovăț,  Volovăţ – Ioan Vicol, Satu Mare – Adrian Teodor Lavric, Frătăuţii Vechi – Artimon Vasile Ionesi, Gălăneşti – Liviu Mironescu, Bilca – Cornel Savu, Vicovu de Jos – Constantin Mutescu, Vicovu de Sus – Gheorghe Schipor, Horodnic de Sus – Gheorghe Sbiera, Suceviţa – Dorin Pînzar, Marginea – Ioan Onufrei, Putna – Constantin Juravle, Straja – Vasile Juravle, Brodina – Codrin Ilaş Rusu, Ulma – Petru Marocico, Frătăuţii Noi – Gheorghe Ştreangă, Burla – Dumitru Juravle.

De remarcat e faptul că în Poieni Solca, Horodnic de Jos și orașul Solca, Partidul Social Democrat încă nu și-a stabilit candidații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.