Primarul ALDE al comunei Bosanci, Neculai Miron, a explicat de ce a ales să-și trădeze colegii și convingerile politice pentru a vota cu Iohannis la alegerile prezidențiale. Acesta a motivat că Organizația ALDE Suceava nu se află în cele mai bune momente acum, drept pentru care, în loc să se implice pentru rezolvarea problemelor interne a ales să-l urmeze pe fostul lider și să trădeze.

„Am decis să votez cu Iohannis pentru că, la momentul actual, Organizația ALDE este în dezmembrare, este dezorganizată și nu văd, la ora actuală, că partidul ALDE ar putea fi reorganizat. Cred că domnul Milici nu este ascultat de colegii din partid, lucru care s-a și întâmplat la convocarea ședințelor biroului local”, a declarat primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

Întrebat dacă va trece la PNL, primarul Neculai Miron a precizat că încă nu a stabilit nimic, dar nici nu a negat. 

„Voi vedea eu”, a spus Miron.

Întrebat dacă are legături cu fostul președinte al ALDE Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, primarul de Bosanci a subliniat că da. De asemenea, Miron a spus că îl urmează pe acesta către aripa dreaptă a politicii.

„Bineînțeles! Am fost și suntem colegi și ne respectăm”, a subliniat Neculai Miron.

În ceea ce privește excluderea din ALDE, primarul de la Bosanci nu pare să aibă vreo remușcare, parcă abia așteptând să fie exclus.

„O să mă excludă, dar n-au decât”, a spus Miron.

Pe de altă parte, edilul comunei Bosanci susține că a procedat foarte corect față de toată lumea, însă, acesta nu face nimic altceva decât să își apăre interesele, chiar dacă trădează încrederea unor oameni, ideologii sau crezuri politice.

„Am procedat foarte corect față de cetățenii comunei Bosanci și față de țară. Nu puteam să mă duc în gard și să fiu iresponsabil. Ceea ce se petrece la ora actuală, felul în care a acționat președintele Tăriceanu la aceste alegeri nu mi se pare normal. Nu sunt de acord! Dacă ei se duc în gard, nu înseamnă că trebuie să mă duc și eu după ei”, a declarat primarul Miron, care a mai adăugat că nu își va da demisia din partid.

 

Liderul ALDE Suceava, Ovidiu Milici: „Miron îl urmează orbește pe Băișanu”

 

Liderul ALDE Suceava, Ovidiu Milici, a declarat că Neculai Miron încearcă să fie exclus din partid cel mai probabil, pentru că îl urmează orbește pe Băișanu și pentru că a uitat să fie corect față de formațiunea politică care l-a sprijinit.

„Prin poziția pe care a avut-o domnul primar Neculai Miron de la Bosanci, s-a plasat în afara partidului. Vreau să le transmit celor de la PNL Suceava că, înainte de a susține Guvernul, s-a închieat un protocol între ALDE și PNL, iar punctul numărul 12 prevede că este interzis ca parlamentarii și aleșii locali să migreze de la un partid la altul. Consider că a fost încălcat acest protocol, însă poziția primarului de la Bosanci nu a fost o surpriză  nici pentru conducerea județeană a ALDE și nici pentru conducerea centrală”, a declarat președintele ALDE Suceava, Ovidiu Milici.

Acesta a adăugat că Băișanu s-a folosit de primarul de la Bosanci, așa cum a încercat să facă și în alte organizații din județ, pentru a destrăma și distruge organizația ALDE Suceava.

„A fost o lovitură regizată, pregătită și bine ticluită de fostul președinte care nu intenționa să facă acest lucru doar în comuna Bosanci, ci și la Rădăuți și la Vatra Dornei. Am avut suficient fler încât să previn aceste lucruri și acolo și cred că le-am depășit cu bine”, a conchis Ovidiu Milici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.