În noaptea de 26 spre 27 aprilie, pompierii militari suceveni, au fost solicitați să intervină la mai multe incendii care, din cauza vântului care bătea cu putere, s-au propagat și dezvoltat cu rapiditate.

Marţi seară, în jurul orei 23:15, Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu în comuna Putna. La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperişul mansardei de la casa de locuit şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la două case învecinate.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 75 de ani, care a suferit arsuri la nivelul antebraţului drept. În acest caz, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
În noaptea de marți spre miercuri, pompierii au intervenit și la un incendiu în comuna Straja. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la casa de locuit şi la anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la o locuinţă învecinată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depozitarea cenuşei şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.
Puţin după lichidarea incendiului de la Straja, în jurul orei 3:45, a fost anunţat un alt incendiu, care a izbucnit la o gospodărie din satul Clit, comuna Arbore.
Flăcările care au cuprins la un garaj, au fost localizate şi împiedicate, cu promptitudine de pompierii militari, să se propage la casa de locuit şi la o anexă gospodărească. Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din burlanul de fum deteriorat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.