Pe 25 septembrie, ora 16.00, în Suceava, în fața Universității „Ștefan cel Mare”, în spațiul dintre corpurile A și D, va începe călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2015.

Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, organizate la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
În zona Hands On echipe de cercetare din instituţii locale vor arăta și demonstra cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion vor fi doar câteva dintre activitățile pregatite de către partenerii locali. Dupa cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii.

În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor putea afla despre cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.