De Noaptea Muzeelor sucevenii vor putea vizita și muzeele din Fălticeni, prin intermediul unui parteneriat încheiat între Muzeul de Artă Ion Irimescu și Muzeul Bucovinei.

Pe 20 mai, la ora 18 00 și ora 2100, un autocar va pleca din Suceava (din fața Muzeului de Istorie) spre Fălticeni, unde doritorii vor putea vizita Muzeul de Artă Ion Irimescu, Muzeul Apelor Academician Mihai Băcescu și Galeria Oamenilor de Seamă.

În cadrul acestui parteneriat , mai mulți fălticeneni vor putea să viziteze Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun. Plecările din Fălticeni vor avea loc la 1730 și 2130 (din fața Muzeului de Artă Ion Irimescu).

În cadrul evenimentului, la ora 18:00, la Muzeul de Istorie  va avea loc un spectacol instrumental și de poezie susținut de elevii Colegiului Național de Artă Ciprian Porumbescu Suceava, iar de la aceeași oră, la Muzeul Satului Bucovinean, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Ciprian Porumbescu. Tot la ora 18:00, la Hanul Domnesc, este programat un recital Cătălin Condurache și Sandy Deac. De la 19:30, Muzeul de Științele Naturii va fi gazda unui Recital de nai susținut de Asociația culturală Friderich  Schwartz, iar de la 21:30, în Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc spectacolul pirotehnic „Ciuleandra” susținut de Ordinul Solomonarilor Suceava

Intrarea la toate obiectivele este gratuită începând cu ora 18 până la ora 24, cu excepția Muzeul Satului Bucovinean care se va închide la ora 20.