Astăzi, 19 mai, la Consiliul Județean Suceava, președintele Gheorghe Flutur a avut o întâlnire cu autoritățile locale de la Frasin pentru a continua demersurile în ceea ce privește înființarea unui centru de tineret și tabără școlară la Bucșoaia, Frasin. La întâlnire au participat primarul orașului Frasin, Marinel Balan, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, împreună cu persoane de specialitate din Primăria Frasin și CJ Suceava.

După discuții și consultări avute cu cei de la Ministerul Tineretului și Sportului și de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, s-a conturat propunerea de a se construi un centru de tineret și tabără școlară la standarde europene pe cele 13,8 ha de teren de la Bucșoaia.

În prima fază, Ministerului Tineretului și Sportului va iniția un proiect de hotărâre de Guvern prin care acest obiectiv sa treacă în domeniul public al statului și administrarea MTS.

„Urmează ca Ministerul Tineretului și Sportului să depună la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației un proiect de finanțare a unui Centru de tineret și tabără școlară, cu respectarea criteriilor și a condițiilor UE, pentru dotare și asigurare servicii de cazare, recreere și sport”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat că centrul este gândit să funcționeze la capacitate maximă pe durata întregului an calendaristic, atât prin asigurarea serviciilor specifice taberelor – cu pondere importantă în perioada vacanțelor școlare, dar și prin asigurarea cadrului de pregătire și pentru practicarea mai multor sporturi – activități desfășurate pe perioada întregului an.

„Ne dorim foarte mult să avem în inima județului Suceava această tabără modernă, acest centru de tineret, care poate să devină și un important punct de atracție turistică național, alături de celelalte destinații din Bucovina. Mă gândesc și la faptul că la un moment dat, în aceeași perioadă, multe familii se pot regăsi cu toții în Bucovina, copiii în această tabără iar părinții la pensiunile din zonă. În ceea ce ne privește – și noi și Primăria Frasin – am pregătit tot ce este nevoie pentru a demara această procedură și suntem pregătiți să asigurăm și pe mai departe tot sprijinul”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.