Duminică, 9 ianuarie, la ora 01:10, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 46 ani, din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că a fost agresat fizic.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, respectiv în comuna Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, în parcarea din zona numită „Palma”, de pe partea stângă a D.N. 17 A, unde l-au identificat pe apelant. Acesta prezenta leziuni la nivelul capului și a brațului stâng. Din discuțiile purtate cu victima s-a stabilit faptul că în timp ce se afla la rulota pe care o deține în parcarea din locul numit „Palma” mai sus amintită, loc unde comercializează produse alimentare și băuturi răcoritoare, a fost atacat de 4 persoane, care aveau fețele acoperite și care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitara, aparținând persoanei vătămate, care era parcată lângă rulotă.

Bărbatul de 46 ani a mai relatat faptul că persoanele care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitară, au continuat ulterior să lovească cu obiecte contondente, posibil pari din lemn, avariindu-le și că au răsturnat și distrus o parte din bunurile care se aflau lângă rulotă (frigider de răcoritoare, dozator de bere).

În momentul în care persoana vătămată a ieșit din rulotă, a fost lovită de către unul dintre atacatori.

De altfel, sâmbătă, 8 ianuarie, având în vedere cercetările ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, în vederea valorificării unui moment operativ, constând în aceea că „numitul P. Emilian urmează să primească de la unul dintre comercianții care își desfășoară activitatea în zona Pasului Palma din comuna Vatra Moldoviței, satul Ciumârna, o sumă de bani, pretinsă de P. Emilian și de membrii familiei sale, pentru  a-și putea  desfășura în continuare activitatea comercială în zona monumentului Palma din comuna Vatra Moldoviței” s-a constituit o echipă operativă formată din lucrători din cadrul IPJ Suceava – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi polițiști din cadrul BOS Suceava, fiind constatată în flagrant infracțiunea de șantaj, în intervalul orar 13.40-15.40, în sarcina numiților P. Emilian și P. Iliuță, ambii domiciliați în comuna Vatra Moldoviței.

După constatarea infracțiunii mai sus menționate s-a procedat la efectuarea percheziției corporale asupra persoanelor în cauză, ocazie cu care au fost identificate următoarele bunuri, obiecte și valori:

      – asupra lui P. EMILIAN a fost identificată suma de 130 de lei și suma de 1500 lei, ambalate diferit, fara a putea preciza proveniența sumei de bani la momentul depistării. Suma de bani găsită asupra lui P. Emilian a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

     -asupra lui M. VASILE – a fost identificată și ridicată suma de 4500 euro, 172 lei, o cheie a unui autoturism, o listă cu materiale de construcții, un portofel de culoare neagră.

     -asupra lui H. OVIDIU a fost găsit un telefon mobil, despre care acesta a precizat că îi aparține, folosindu-l în activitatea desfășurată la Tiroliana Palma. De la acesta nu au fost ridicate bunuri sau valori. Fiind întrebat cu privire la motivul prezenței sale la locul faptei și despre activitățile pe care le desfășura în momentul sosirii organelor de poliție, acesta a precizat că își desfășura activitatea comercială de la Tiroliana Palma;

 În continuare, pentru  valorificarea în totalitate a momentului operativ, au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară la 4 locații din satul Ciumârna, com. Vatra Moldoviței, activitate desfășurată cu forțe mărite și cu sprijinul luptătorilor S.A.S, I.J.J Suceava – Detașamentul 7 Jandarmi C-lung Moldovenesc și personal silvic din cadrul O.S. Vama.

În urma efectuării acestor activități au fost identificate și ridicate următoarele:

  • suma de 104.184 lei (21.000 Euro);
  • 65 mc material lemnos în valoare de circa 32.500 lei;
  • 6 telefoane mobile ce urmează a fi percheziționate informatic;
  • 6 cartele SIM ce urmează a fi percheziționate informatic;
  • 4 recipiente din plastic cu miros de combustibil ce pot avea legătură cu cauza.

Totodată, cu ocazia percheziției domiciliare, la una dintre locații a fost identificat autoturismul marca BMW 525 d, față de care era instituită măsura asigurătorie într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, din data de 18.11.2021, în consecință punându-se în executare și dispozitivul acestei ordonanțe.

 Ca urmare a administrării probatoriului a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de P. ILIUȚĂ cu privire la săvârșirea infracțiunii de „șantaj” (5 fapte) și față de P. EMILIAN cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”, „distrugere”,  „furt calificat”  și  „șantaj” (5 fapte), urmată de reținerea celor doi suspecți pentru 24 de ore, începând cu data de 08.01.2022, ora 23.35, pentru P. ILIUȚĂ respectiv din data de 09.01.2022, ora 00.10, pentru P. EMILIAN.

Cei doi au fost introduși în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

În data de 09.01.2022 aceștia au fost prezentați Judecătoriei C-lung Moldovenesc cu propunere de luare a măsurii preventive a arestării preventive pentru 30 de zile, propunere care a fost discutată cu procurorul de caz pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.