Prefectura Suceava prin Biroul Judetean pentru Romi sprijina implementarea campaniei „Noi iti dam recomandarea”, demarata de Asociatia Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judetului Suceava si Inspectoratul Scolar Judetean Suceava. Campania se deruleaza in perioada 25 mai – 20 iunie 2015 si are mai multe obiective.

Cele mai importante obiective sunt urmatoarele

  • Identificarea prescolarilor si consilierea parintilor de etnie roma in vederea inscrierii copiilor la gradinita;
  • Identificarea copiilor de etnie roma cu varsta legala pentru inscrierea acestora in clasa I;
  • Eliberarea adeverintelor/ recomandarilor de apartenenta la etnia roma, pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a, in vederea completarii dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultati;
  • Informarea si consilierea elevilor si parintilor de etnie roma despre calendarul admiterii in licee si facultati, cat si despre beneficiile masurilor afirmative pentru romi in domeniul educatiei;
  • Identificarea copiilor si adultilor de etnie roma care au depasit varsta legala de inscriere in sistemul de invatamant in vederea recuperarii scolare a acestora prin intermediul programului educational „Sansa a doua”.

Ministerul Educatiei Nationale a alocat, la nivelul judetului Suceava, pentru elevii romi, un numar de 334 locuri la liceu, invatamant la zi, 4 locuri la seral si 14 locuri la frecventa redusa. In invatamantul profesional de stat cu durata de 3 ani, numarul locurilor alocate elevilor de etnie roma la nivelul judetului Suceava, pentru anul scolar 2015 – 2016 este de 102.

Pe aceasta reprezentantii Prefecturii Suceava informeaza toate persoanele interesate, care nu au primit recomandarea, ca se pot adresa Biroului Judetean pentru Romi din cadrul Institutiei Prefectului, cat si Asociatiei Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judetului Suceava, pana pe data de 20 iunie in intervalul orar 10:00 – 16:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.