Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în colaborare cu Primăria Orașului Vicovu de Sus, au organizat miercuri, 8 februarie, un Ideathon destinat sprijinirii autorităților publice locale în implementarea programului local de regenerare urbană „Terapia verde în educație – Minte sănătoasă în corp sănătos”.

Evenimentul a avut loc în sala de conferințe din campusul Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, iar prin discuțiile și dezbaterile inițiate s-au identificat soluții pentru reabilitarea infrastructurii educaționale locale, în scopul creșterii eficienței energetice a unităților de învățământ, precum și pentru amenajarea de spații verzi și spații recreative de incintă.

Alături de organizatori s-au aflat specialiști din domeniu, dar și primari din zonă, care au apreciat această întâlnire ca fiind una de mare ajutor pentru identificarea de noi oportunități pentru dezvoltarea localităților pe care le reprezintă.

Gazda acestui Ideathon, primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a transmis încă din debutul activității că aceste proiecte de eficientizare energetică sunt o soluție pentru vremurile actuale.

„Vă adresez tuturor un călduros «bine ați venit » la Vicovu de Sus și mă bucur că avem astăzi ocazia să găzduim această întâlnire extrem de benefică pentru comunitățile noastre. Am convingerea că la finalul acestui eveniment vom avea un bagaj îmbogățit de cunoștințe”, a spus primarul Iliuț.

La aceste discuții s-a alăturat virtual și Vasile Asandei, directorul ADR Nord Est, care a felicitat administrația performantă de la Vicovu de Sus și a promis că va fi prezent și fizic în acest oraș cu prima ocazie.

 „Știu că la Vicov se desfășoară foarte multe proiecte și vreau să îl felicit pentru asta pe primarul Vasile Iliuț. Voi spune un adevăr pe care mi-l asum: problema noastră astăzi nu mai sunt banii, ci capacitatea de a planifica și de a face proiecte bune. Dacă nu facem ce trebuie, trece pe lângă noi o șansă istorică și sunt convins că nu vrem asta. Avem vești bune, există oportunități și în afară de PNRR. Mult succes”, a transmis Vasile Asandei.

Dintre primarii prezenți au mai luat cuvântul primarul Municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin,  și ediul comunei Bilca, Zaharie Rusu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.