La această oră, poliţiştii specializați în investigarea criminalităţii economice desfăşoară, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, 28 de percheziţii în 5 judeţe. Este vizată o grupare cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul FraudeVamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, desfășoară 28 de percheziții în județele Suceava, Maramureș, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

În cauză, au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale– Inspectoratul General al Poliției Române, al S.R.I. și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activități participă și poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele, luptători de acțiuni speciale, lucrători DGA și jandarmi.
UPDATE
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu lucrători de poliţie din cadrul I.P.J.E Suceava – S.I.C.E , au efectuat la data de 08.07.2015 un număr de 28 percheziţii domiciliare pe raza județelor Suceava, Maramureş,Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul naţional.

Din probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării transportau ţigaretele cu ajutorul unor utilitare cât şi prin intermediul unor servicii de curierat.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.

În noaptea de 07/08.07.2015, cu ocazia flagrantului realizat pe raza judeţului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea , au spart trei baraje ale poliției, reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localităţii Aiud.

De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona pe raza municipiului Sighet, având asupra sa suma de 50.000 euro și 30.000 lei.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

În cursul investigaţiilor s-a beneficiat de suportul D.I.P.I. și D.O.S.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.G.P.R. – D.I.C.E. și D.G.A.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.G.P.R. – S.A.S. și I.G.J.R.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.