Cu bani puțini, poți face lucruri multe! Acest lucru este dovedit în fiecare an de către primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu, care reușește cu un buget mic să facă lucruri importante pentru comunitatea sa.

Deși comuna pe care o reprezintă nu are un buget semnificativ care să îi permită să realizeze proiecte mari cu bani care să provină exclusiv din buget local, edilul a reușit în fiecare an să atragă atât fonduri europene, cât și guvernamentale. 

Astfel, în prezent, în comuna Cârlibaba sunt trei proiecte ample în implementare. Primul are în vedere modernizarea, reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din comună, această investiție având o valoare de peste 2 milioane de lei. Potrivit edilului Gabriel Danciu, Căminul Cultural va fi dotat cu sistem audio-video, cu scenă pentru spectacole, și, tot prin același proiect, vor fi achiziționate costume populare pentru artiștii locali.

Cel de-al doilea proiect, obținut prin Programul Național de Dezvoltare Locală, prevede  modernizarea Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, această investiție ridicându-se la peste 2 milioane de lei.

Cu bani din fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Local „Bazinul Dornelor”, în comuna Cârlibaba se lucrează la un dispensar uman, care va fi dotat la standarde europene. Valoarea acestui proiect este de 261.000 de euro, din care Primăria Cârlibaba trebuie să vină cu o cofinanțare de 112.000 de euro.

„Deși bugetul nostru este unul relativ mic, am reușit, de-a lungul anilor, să investim în toate domeniile importante din localitate. Astfel că, avem aproximativ 97% din rețeaua de drumuri comunale modernizate prin asfaltare sau betonare, unități școlare la standarde europene și, într-un timp scurt, și un Dispensar uman modern și foarte bine dotat. Un lucru la fel de important pentru noi este că am reușit să finalizăm anul precedent fără nicio datorie, ceea ce înseamnă că vom putea să ne gestionăm mai bine în acest an”, a declarat primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu.

În ceea ce privește planurile de viitor, edilul de la Cârlibaba a subliniat că intenționează să construiască o sală de sport modernă pentru elevii și tinerii din comuna pe care o reprezintă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.