În ședința de luni, 18 ianuarie a.c., Consiliul de Administrație al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a adoptat Hotărârea nr. 9, care privește condițiile de cazare a studenților în cămine, pentru anul universitar în curs.

Hotărârea prevede ca, începând cu semestrul al II-lea, cazarea să se facă în funcție de prioritățile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, vor avea prioritate la cazare studenții care sunt vaccinați cu schemă completă de vaccinare şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și studenții care au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv.

De asemenea, în Hotărâre este prevăzut ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea virusului COVID-19 să se deconteze până la data de 28.02.2022 (data testului). Excepție vor face testele efectuate de studenți sau personalul USV în vederea efectuarii deplasărilor sau mobilităților studențești.

Cazarea în cămine se va face pe bază de cerere, care va fi însoțită de documentele justificative. Menționăm că dovada vaccinării sau vindecării se va face cu certificatul UE pentru COVID.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.