Din 20 mai, apar noi reguli pentru Inspecţia Tehnică Periodică (ITP). Şoferii care vor fi prinşi în trafic de la volanul maşinilor cu ITP expirat rămân fără talon şi fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare. În plus, vor fi amendaţi, fără drept de circulaţie

Defecţiunile minore nu vor mai constitui un impediment pentru acordarea ITP, însă pentru cele pun în pericol siguranţa rutieră, este necesară o nouă inspecţie tehnică.

O noutate o reprezintă şi obligativitatea înregistrării video a inspecţiei tehnice, cu accent pe sistemul de verificare a frânelor.

La mijlocul lunii aprilie, într-un mesaj postat pe Facebook, MAI i-a avertizat pe şoferi să verifice valabilitatea inspecţiei tehnice a maşinii, pentru că din 20 mai vor fi sancţiuni mai aspre.

“Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie. Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR… deci, mult mai complicat!”, a fost mesajul ministerului de Interne.

Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Cel care va fi prins circulând cu acestă maşină va risca o amendă de până la 2.900 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.