Astăzi, 07 iulie, au fost afișate la centrele de examinare rezultatele de la examenul de bacalaureat, acolo unde elevii care consideră că ar fi meritat o notă mai mare pot depune contestație până la ora 16:00. Elevii care nu au promovat examenul maturităţii, dar și cei care nu s-au prezentat la examen vor putea beneficia de meditații gratuite, pentru a putea promova în sesiunile următoare.

Această nouă reglementare are ca scop creșterea procentului de promovabilitate a acestui examen, dar și crearea unui echilibru între elevi, întrucât de aceste sesiuni de pregătire suplimentare vor putea beneficia toți elevii, indiferent de situația materială a acestora.

Sesiunile de pregătire vor fi susținute în licee de aceeași profesori care le-au predat elevilor la clasă, astfel încât dascălul va cunoaște nivelul fiecărui absolvent și va putea crea un plan de desfășurare a acestor cursuri, care să fie util tuturor participanților.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, i-a felicitat pe cei care au promovat examenul de bacalaureat și îi încurajează pe cei care nu au reușit să nu renunțe, să continue să se pregătească, pentru a promova această probă în sesiunile următoare. De asemenea, ministrul a precizat faptul că rezultatele acestui examen reflectă efortul depus în toți cei patru ani de liceu, atât de elevi, cât și de profesori.

Fiecare elev în parte va putea participa o singură dată la aceste sesiuni de pregătire.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.