Noul primar ales al Sucevei, Ion Lungu, şi cei 23 de consilieri locali suceveni au intrat ieri în posesia certificatelor doveditoare ale alegerilor. Noii aleşi locali, desemnaţi în urma scrutinului electoral desfăşurat în 5 iunie, au fost invitaţi cu toţii pentru ziua de ieri, la ora 13:00, la sediul Biroului Municipal Suceava, însă grupările politice au evitat să se întâlnească.

Deşi convocaţi în grup pentru ora 13:00, la ora stabilită doar consilierii PNL s-au prezentat la BEM pentru a-şi ridica certificatele constatatoare ale alegerilor. Celelalte grupuri politice au venit pe rând, la intervale diferite, tocmai în ideea să nu se întâlnească.

Președinta Biroului Electoral Municipal Suceava judecătoarea, Iulia Gabriela Lulciuc, a înmânat ieri certificatele doveditoare ale calităţii de ales local viitorilor consilieri locali, precum şi primarului Ion Lungu. La eveniment au participat, alături de Ion Lungu, viitorii consilieri locali, împreună cu deputatul Ioan Balan.

Un moment important și emoționat în același timp, deși sunt unii care au vechime pentru astfel de momente. Ridic pentru a patra oră acest certificat care dovedește alegerea în funcția de primar. Am fost cap de listă pentru cei din PNL și am și un certificat doveditor pentru consilier local, dar acesta va fi reportat la colegii mei pentru că mă voi valida ca și primar. Vreau să mulţumesc colegilor mei, echipei liberale, domnului deputat Ioan Balan pentru sprijin. Cred că ne-am atins ţinta, adică PNL să fie primul partid în municipiul Suceava. Ne-am fi dorit să avem doi viceprimari, dar asta este. Vom face tot ce putem, astfel încât sucevenii să nu fie dezamăgiţi că ne-au votat şi să le ducem la îndeplinire promisiunile pe care le-am făcut deşi nu este uşor, dar vom munci în acest sens, iar împreună cu echipa liberală și deputatul Balan, respectiv președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur vom reuși să transpunem în practică platforma noastră liberală”, a declarat primarul reales al Sucevei, Ion Lungu.

Cel care l-a sprijinit în această campanie electorală, deputatul PNL Ioan Balan a însoțit echipa liberală la Primăria Suceava de unde aceștia și-au ridicat certificatele doveditoare ale calităţii de ales local.

 „Azi este un moment de încununare a muncii depuse pe de o parte de Ion Lungu în mandatul de primar şi pe de altă parte de echipa liberală, care trăiește un moment fericit, acela de a câştiga alegerile în Suceava”, a declarat deputatul PNL Ioan Balan.

Noul Consiliu Local Suceava va fi convocat în şedinţa de constituire, cel mai probabil la finele săptămânii viitoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.