Festivalul Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică “Umor la… Gura Humorului” a ajuns la cea de-a 24-a ediție, desemnându-și laureații.

Festivalul organizat în cadrul evenimentului “Zilele Humorului” a reunit 182 de concurenţi din 34 de ţări, de pe patru continente. Președintele de onoare al festivalului a fost Ştefan Popa – POPA’S, iar la cele două categorii, grafică satirică și literatură umoristică, juriul a desemnat cu greu câștigătorii, datorită frumuseții operelor cu care s-au prezentat.

La secțiunea epigramă, locul 3 a fost obținut de Vasile Larco din Iași, locul 2 a mers tot la Iași, prin intermediul lui Gheorghe Bălăceanu, iar premiul 1 i-a revenit lui Florin Rotaru, din Buzău. Menţiunile au fost obţinute de Laurenţiu Ghiţă din Bucureşti, Ionel Iacob Bencei, Timişoara, Sorin Cotlanciuc din Iaşi la categoria epigramă.

La secțiunea poezie umoristică, Vasile Vajoga din Iași a obţinut premiul al III-lea, premiul 2 a mers la Florin Rădulescu din București, iar Florian Abez din Ialomiţa a obținut premiul 1. Menţiunile au fost obţinute de Ticuţa Bernevic din Bacău, Dorel Gaftoneanu din Botoşani şi Vasile Larco din Iaşi.

O prezență notabilă a fost aceea a președintelui Consiliului Județean Cătălin Nechifor, care a declarat că deși oamenii politici sunt deseori surse de inspirație pentru unele bancuri, s-a simțit extraordinar la Gura Humorului.

De asemenea,  președintele juriului la secțiunea de literatură, Cornel Udrea, s-a declarat încântat de faptul că românii au ajuns la un nivel atât de înalt în ceea ce privește această formă de umor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.