Până la data limită de depunere a listelor pentru fotoliul de Consilier Județean s-au înscris nouă formațiuni politice.

Patru dintre acestea, și anume Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), au depus liste complete.

Biroul Electoral Județean (BEJ) a respins candidaturile pentru Partidul Social Românesc (PSRO) și Partidul Național Democrat (PND) deoarece nu aveau numărul minim de susținători prevăzut de lege. BEJ a respins solicitarea de înscriere a candidaților Partidului România Unită (PRU) deoarece au depus listele după data limită. Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) și Partidul Ecologist Român (PER) au depus liste cu 44 de candidați, respectiv 42.

Președintele BEJ, Cătălin Temneanu, a menționat că nu au fost contestate listele de semnături ale candidaților și a subliniat faptul că BEJ este competent să verifice formal acele liste, care să cuprindă mențiunile prevăzute de lege.

„Nici nu ar putea face asemenea verificări. De exemplu, unul dintre partide a prezentat liste cu peste 20.000 de susținători, devenind un obiectiv imposibil”, a conchis Temneanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.