Copiii din localitatea Moara vor începe noul an școlar într-o grădiniță cu program prelungit nouă și modernă. Astfel, cei peste 100 de preșcolari se vor bucura de noua investiție care se ridică la 2,2 milioane de lei.

Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara, a precizat că noua clădire are 800 de metri pătrați, iar în cadrul acesteia vor funcționa patru grupe de preșcolari.

„Fiecare sală de grupă are grup sanitar propriu. De asemenea,  au fost prevăzute spații speciale pentru joacă și pentru servirea mesei. Această investiție este foarte necesară, întrucât copiii  de aici participau la cursuri în grădinița improvizată în incinta Căminului Cultural”, a declarat primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.

Acesta a adăugat că noua unitate de învățământ este dotată cu sisteme de detectare a fumului, cu instalații sanitare și electrice de calitate și cu un sistem de supraveghere video ce poate fi accesat și de părinți.

Eduard Dziminschi a subliniat că în noua unitate de învățământ este și un cabinet medical cu izolator. De asemenea, o asistentă medicală va fi prezentă zilnic, în timpul orelor de curs, pentru a fae triajul elevilor și pentru a le acorda primul ajutor, în caz de nevoie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.