Deputatul PSD a adresat întrebări ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, ministrului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Grigore Borc, ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrului Afacerilor Interne, Ioan Dragoș Tudorache, ministrului Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu, două întrebări ministrului Justiției, Raluca Alexandra Prună și Prim-ministrului României, Dacian Cioloș.

Prin interpelările depuse, deputatul PSD Ovidiu Iane, dorește clarificări în ceea ce privește creșterea economică și dacă este posibilă introducerea măsurilor de relaxare fiscală în anul 2017.

iane

De la Ioan Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, Ovidiu Iane dorește să știe care sunt măsurile preventive luate de Inspectoratul General al Poliției pentru diminuarea fenomenului copiilor dispăruți, care este situația actuală a cazurilor de copii dispăruți în anul 2016, raportat la anii anteriori, la nivel național și în special în județul Suceava și care este evaluarea MAI a cauzelor și motivelor disparițiilor copiilor.

Printr-o altă interpelare, adresată ministrului Afacerilor Externe, deputatul PSD dorește să afle dacă există la nivelul ministerului pe care îl coordonează Lazăr Comănescu, o evaluare a impactului articolelor denigratoare pentru imaginea externă a României. De asemenea, Iane s-a arătat interesat de demersurile făcute de MAE pentru a respinge la nivel diplomatic campaniile ofensatoare adresate României.

Ovidiu Cristian Iane, prin interpelarea adresată ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, dorește să afle despre strategia pe care o are ministrul Mediului în „transformarea Europei într-o economie eficientă și competitivă din punct de vedere al resurselor”.

De asemenea, Iane a dorit să afle de la ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Grigore Borc, cum este posibil ca unele  agenții din turism să funcționeze fără poliță de asigurare în cazul insolvenței sau falimentului. Totodată, Iane dorește să știe de ce le este permis agențiilor să funcționeze fără asigurare în perioada de timp de la prima notificare, luna martie 2016 și până la publicarea listelor, și în urma căror criterii au fost scoase după trei zile peste 200 de agenții ce inițial au fost publicate pe lista celor fără polița de asigurare obligatorie.

În ceea ce îl privește pe ministrul Achim Irimescu, Iane dorește să afle cum gestionează ministerul Agriculturii pesta porcină africană care poate pătrunde în România. Acesta l-a întrebat pe Irimescu ce măsuri s-au instituit din 27 septembrie și până în prezent și de ce există filtre doar în București, iar în celelalte orașe nu. De asemenea, deputatul PSD dorește să știe de ce s-au instalat filtre și nu s-a intervenit la nivel de comercianți, care sunt măsurile pe care le impune ministrul pe care le va impune pe viitor și de ce nu este informată populația cu privire la riscurile de infectare ale animalelor cu peste porcină africană.

Iane_Ovidiu_Cristian

În interpelarea cu numărul opt, ce îl privește pe ministrul Justiției, Ovidiu Cristian Iane dorește să știe ce soluții sunt pentru protestele angajaților din penitenciare și ce soluții a găsit Raluca Alexandra Prună pentru protestele grefierilor și arhivarilor.

Ultima interpelare, adresată Prim-ministrului Guvernului României, Dacian Ciolos, deputatul PSD dorește să știe care au fost criteriile de alegere ale membrilor Guvernului Cioloș și dacă există criterii de integritate ce trebuie respectate de către actualii miniștri ai cabinetului Cioloș.

iane bufon

Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, iar parlamentarii, încă în funcție, se bat în interpelări și în declarații politice pentru a părea activi în fața electoratului. Ideea de a face ceva pentru țară și pentru poporul român nu este rea, că doar pentru asta au fost aleși în funcțiile pe care le ocupă în prezent, doar că, acest interes ar trebui manifestat în toți cei patru ani de mandat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.