Noua lega a salarizarii vine sa aduca clarificari importante referitoare la nivelul veniturilor din sistemul bugetar. Presedintele si premierul vor avea aceleasi salarii, potrivit noii legi a salarizarii la care lucreaza Ministerul Muncii. Aceasta este una dintre principalele modificari aduse legii salarizarii.

„Cel mai mic salariu va fi 1.200 de lei, salariu minim pe economie, de la 1 ianuarie 2016, iar cel mai mare va fi cel al presedintelui, egal cu cel al presedintelui ÎCCJ, cu cel al premierului si cu cel al presedintilor Camerei Deputatilor si al Senatului”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a mai afirmat ca acum „ne uitam catre tot sectorul bugetar, administratia publica locala, administratia publica centrala, pentru ca aici nu au mai fost facute niciun fel de majorari, iar motivarea personalului nu exista”, a mai declarat Rovana Plumb.

In acest moment, presedintele Romaniei, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si presedintele Inaltei Curti au un salariu de 9.000 de lei, premierul avand un salariu de 7.700 de lei.

Urmeaza ca FMI sa dea unda verde acestei noi legi a salarizarii, reprezentantii acesteia fiind asteptati sa soseasca in Romania.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.