Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a informat că la Târgul de Turism al României Romexpo, ce s-a desfășurat în perioada 23-26 februarie 2023, a promovat noua rută cultural-turistică „Pe urmele geniilor”, Ciprian Porumbescu – George Enescu.
„Vom organiza evenimente în cadrul Anului Ciprian Porumbescu”, a spus Niculai Barbă.
Noua rută cultural-turistică promovează obiective care au legătură cu viața și opera marilor compozitori Ciprian Porumbescu și George Enescu. Ruta face legătura între Stupca, actuala localitate Ciprian Porumbescu, locul unde îl regăsim pe Ciprian Porumbescu, cu Muzeul Memorial și Casa Memorială și Liveni, localitatea lui George Enescu.
„Am discutat cu cei de la Botoșani și am convenit să promovăm ruta cultural-turistică la un târg de turism, în Anul Ciprian Porumbescu. Vom continua promovarea și la alte târguri sau evenimente de profil.
În perioada următoare vor fi promovate mai multe obiective turistice din cele două județe care vor fi incluse în această rută cultural-turistică. Avem în vedere obiectivele din Stupca și cele de la Liveni, dar nu numai. Vrem să includem și o serie de obiective turistice din județele Suceava și Botoșani cum ar fi Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou Suceava cu Biserica Sfântul Gheorghe, monument UNESCO, iar în județul Botoșani avem centrul istoric din Botoșani, Casa Ventura, Memorialul Ipotești, cu Casa Memorială Mihai Eminescu, Muzeul Memorial George Enescu de la Dorohoi. Acestea se vor adăuga caselor memoriale ale compozitorului de la Liveni și Mihăileni.
Împreună cu vecinii noștri din județul Botoșani vom dezvolta mai multe evenimente culturale și turistice, evenimente care se încadrează în programul Anului Ciprian Porumbescu”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.