Proaspăta șefă a ANAF, Mihaela Triculescu, a picat de cinci ori în trei ani examenul oral pentru ocuparea unor funcții de inspector la Antifraudă. S-a întâmplat în perioada 2014-2016.

Mihaela Triculescu și-a început cariera la firma de salubritate a comunei Cârcea din județul Dolj. Era contabilă. De acolo, a ajuns director adjunct la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților a județului Dolj, anunță newsweek.ro.

Apoi, și-a deschis un cabinet individual de insolvență. Fără nici o legătură cu Fiscul, ministrul Finanțelor a propus ca această să ocupe funcția de șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Primul examen a fost susținut în martie 2014. Atunci, Mihaela Triculescu a râvnit la funcția de inspector principal în cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor, din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

La proba scrisă, a luat 50 de puncte din 100, dar a fost admisă. Însă a avut ghinion: oralul a fost mai greu, iar examinatorii au respins-o.

Câteva luni mai târziu, în octombrie, și-a depus dosarul pentru un post de inspector antifraudă la Serviciul de control antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu.

La fel ca la primul examen, a fost admisă cu 72,5 puncte la scris, dar și de această dată oralul i-a dat bătăi de cap. Nu a reușit să treacă examenul vorbit, așa că a fost respinsă din nou.

Apoi, în mai 2015, Mihaela Triculescu și-a încercat norocul pentru un post în structura centrală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Conform sursei citate, Triculescu a candidat pentru un post în Direcția Control cu risc fiscal și intervenție rapidă. La proba scrisă a obținut 75 de puncte. Ulterior, în iunie 2015, a dat și proba orală. Dar, și de această dată, noua șefă a ANAF a picat examenul.

La sesiunea din octombrie 2015, Mihaela Triculescu și-a depus din nou dosarul, tot pentru funcția de inspector principal Direcția Control cu risc fiscal și intervenție rapidă. De această dată, a trecut examenul scris cu 82,5 puncte. Nici atunci, însă, nu a trecut de exigența evaluatorilor de la oral.

Mihaela Triculescu nu a renunțat nici în anul 2016. În acel an, și-a depus dosarul pentru un post de inspector superior în cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor, din aparatul central al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. La proba scrisă a fost admisă cu 62,5 puncte. Dar a picat cu brio la examenul oral.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.