Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a efectuat, joi, 28 martie, o vizită de lucru la șantierul noului ambulatoriu de la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”.

Noua clădire este construită lângă Spitalul Județean, într-o laterală a acestuia,și se întinde pe o suprafață de 4.100 metri, fiind compusă din demisol, parter și patru nivele.

 

„Această lucrare a început cu finanțarea Consiliului Județean Suceava și a Spitalului, iar la finalul anului trecut a trecut pe finanțare europeană. Cei care au fost harnici au avut curaj și au investit fonduri și Uniunea Europeană a venit și le-a decontat. De aceea noi am trecut pe Programul Operațional Regional axa 3 2014-2020 investiții în spitale.

Îmi pare rău că spitalele regionale nu se construiesc. La noi se întâmplă lucruri pozitive și vreau să știți că suntem în linie dreaptă și lucrarea va fi decontată de fonduri europene. Este un mare câștig pentru județul Suceava. Am început noi finanțarea și vom continua cu încă cu vreo 2 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură. Construim de fapt o policlinică dotată cu ultima tehnică. Aici va fi un program de 7 ore pentru că medicii vor fi și în secțiile spitalului, dar la ambulatoriu vor fi 7 ore prin rotație”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a mai spus și că noul ambulatoriu va fi dotat și cu un scintigraf, un aparat care depistează afecțiunile patologice pe care aparatele clasice nu le pot depista, în special la bolnavii de cancer. Gheorghe Flutur a apreciat ritmul bun al lucrărilor și a ținut să mulțumească pentru asta atât constructorului cât și managerului Vasile Râmbu.

Trebuie spus și că această clădire va dispune și de o parcare de 50 de locuri și de spații verzi. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.