La Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, structură a Grădiniţei cu Program Prelungit „Pinocchio”, a fost inaugurat noul corp de clădire, o cerinţă mai veche în procedura de autorizare şi funcţionare a instituţiei. Lucrările de construcţie s-au derulat în acest an, finanţarea, în valoare de 300 de mii de lei, fiind asigurată din fonduri ale bugetului local, la această sumă adăugându-se o sută de mii de lei, bani alocați pentru dotări.

La festivitatea organizată de conducerea G.P.P. Pinocchio au participat primarul Gheorghe Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, directori şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din Fălticeni (grădiniţe, şcoli gimnaziale, colegii), părinţi şi copii, oaspetele evenimentului fiind preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. După ce preoţii au oficiat slujba de sfinţire, inaugurarea clădirii a fost marcată prin tăierea panglicii tricolore. Grădiniţa „Dumbrava Minunată” are o existenţă de 51 de ani şi deserveşte copiii familiilor care locuiesc în cartierul 2 Grăniceri, în acest an şcolar grădiniţa desfășurându-și activitatea cu un număr de 4 grupe (115 preşcolari).

Noua extindere este prevăzută cu parter şi etaj şi cuprinde vestibul, hol, acces pe verticală, oficiu, spălător şi sală de mese (la parter), sală multifuncţională, hol de acces şi depozitarea material didactic (la etaj). La compartimentarea pe funcţiuni a noului corp de clădire s-a ţinut cont de normativele în vigoare şi s-au respectat fluxurile prevăzute în acestea, pentru evacuare în caz de incendiu fiind prevăzută o scară exterioară.

Lucrările de modernizare vor continua şi anul viitor, cu realizarea termosistemul exterior pe întreaga clădire.

„Mă bucur că am făcut un lucru necesar. Aici era o situaţie atipică, copiii serveau masa acolo unde se dezbrăcau. Nu este un moft, este o clădire funcţională şi practică. A fost realizată într-un timp foarte scurt. Meritul este al unei echipe, alături de colegii din executiv, de personalul de la grădiniţă, am avut câteva luni de foc, pentru ca lucrările să se desfăşoare conform graficului. Investiţia este destul de mare, aproape 400 de mii de lei. Din punct de vedere funcţional, la interior toate lucrurile sunt în regulă. Acum, copiii stau într-un spaţiu care respectă toate normele sanitare, de securitate şi de siguranţă, pentru că am luat în calcul toate aspectele, începând cu scara exterioară, fluxurile în ceea ce priveşte circuitul alimentelor, al personalului şi al copiilor. Am făcut un lucru bun, un lucru frumos, pe care îl continuăm anul viitor, cu izolarea termică, pentru a avea o culoare unitară a întregii clădiri. Cred din tot sufletul că investind în învăţământ, de la cei mai mici la cei mai mari, este şansa noastră, a Fălticeniului”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.