Astăzi, Marcel Ion Vela a preluat portofoliul MAI. Nou ministru de Interne a anunţat că în perioada imediat următoare se va face o analiză în urma căreia se vor lua măsuri pentru profesionalizarea personalului.

Vela își dorește ca Poliția Română să aibă polițiști profesioniști, o maximă eficientizare la intervenţiile de urgenţă şi a declarat război total împotriva infractorilor şi clanurilor interlope.

„Astăzi, la MAI este un nou început. Doresc să le mulţumesc domnului prim ministru şi preşedintelui pentru nominalizare şi susţinerea de a fi în această nobilă misiune de ministru în slujba cetăţeanului.

Doresc zero politizare şi declanşarea unui război împotriva fenomenului criminogen, infractorilor, clanurilor şi a tuturor celor care pun în pericol siguranţa românilor. Am încredere că vom face o lume mai bună şi o Românie normală”, a declarat noul ministru Vela, la preluarea mandatului.

Marcel Vela spune că trebuie ridicat gradul de specializare la posturile de poliție locală sau din comune: “Acolo unde nu sunt polițiști, o să suplimentăm cu personal de la Jandarmerie”.

Vela vrea reformarea Poliţiei şi anunţă măsuri în câteva săptămâni

Despre noile măsuri în MAI, Vela a spus că acestea vor fi luate în câteva săptămâni.

“Așa cum știți, există propunerea să fie limitate în timp mandatele celor din conducere. O să facem o analiză, un audit și apoi o să tragem concluzii”, a declarat ministrul Afacerilor.

Noul ministru îşi doreşte reformarea Poliţiei.

“Cred că, în colaborarea cu comisia din Camera Deputaţilor, putem vorbi despre importanţa tututor legilor care să reformeze poliţia, astfel încât să fie în slujba cetăţeanului. Anumite funcţii pot fi redistribuite, pentru ca cei din birouri să coboare în stradă, alături de cetăţeni. 

Sunt mulţi poliţişti detaşaţi la alte ministere care afectează personalul şi cred că această situaţie se va îndrepta, vis-a-vis de detaşările care nu au motive pertinente”, a spus Vela.

Ce vor păţi poliţiștii neglijenţi din cazul Caracal

Ministrul de Interne a declarat ca va lua măsuri drastice în privinţa poliţiştilor neglijenţi din cazul Caracal. Potrivit lui Vela, se vor face verificări, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

“V-am declarat și la sfârșitul audierii din Parlament, auditul și analizele vor începe zilele următoare. Măsurile propuse la voi semna.

Legat de tot ceea ce ați spus cu concedii medicale nu sunt de acord du ele. Toate posibilele tertipuri vor fi verificate și măsurile vor fi cele propuse de comisile de disciplină ca să fiți convinși că se vor lua măsuri”, a mai spus noul ministru de Interne.

 

 

sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.