Liberalul Vasile Clim, cel care a câștigat alegerile pentru Primăria comunei Siminicea, consideră că acest lucru s-a produs datorită lucrurilor pe care le-a realizat în perioada cât a fost primar interimar al localității.

Cetățenii au fost cei care au votat. Pentru că în lunile în care am fost în interimat, am reușit să construiesc câte ceva în comună și după cum se vede ei au apreciat ceea ce am făcut. Dacă nu eram omul care să ma cunoască lumea și să pot face ceva pentru comună, cred că nu primeam numărul de voturi pe care l-am primit. Într-o comună mai mult se alege omul decât partidul”, a declarat Vasile Clim.

Despre campania electorală, primarul din Siminicea susține că nu a fost una grea, considerând-o una corectă, în care nu a întâmpinat probleme.

Fiind întrebat dacă PSD ar fi câștigat dacă l-ar fi schimbat din funcția de viceprimar, ținând cont aici de faptul că social-democtrații au majoritate covârșitoare  în CL Siminicea, Vasile Clim a spus că, indiferent de situație, el tot ar fi candidat.

A fost opinia celor din PSD pentru a ajunge eu primar. Dacă ei hotărau să schimbe viceprimarul, eu tot aș fi participat la alegeri și nu cred că aș fi avut un concurent mai puternic al PSD-ului împotriva mea. Scorul obținut a fost foarte bun”, a mai declarat acesta.

Funcţia de primar în localitatea Siminicea a devenit vacantă după ce primarul ales, Sergiu Paşniciuc şi-a dat demisia din motive personale.