Liderii social-democrații se vor reuni, marți, într-o ședință a Consiliului Național la care se va aproba excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD. Amintim că Biroul Permanent Naţional al PSD a luat luni, 4 aprilie, act de excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă. Organizaţia PSD Călăraşi din care acesta a făcut parte a înaintat conducerii centrale documentele cu privire la excluderea lui Coarnă.

„Cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie având un dialog cu un stat agresor asupra unui stat suveran. Un membru al PSD nu avea ce căuta la Ambasada Rusiei. Nu am avut discuţii cu domnul Coarnă, nu poţi să ai un argument să te duci la Ambasada Rusiei în acest moment”, a declarat și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul central al partidului.

Totul a pornit când senatorul Diana Şoşoacă Iovanovici a anunţat pe pagina sa de Facebook că a avut, împreună cu alţi trei parlamentari, deputaţii Dumitru Coarnă, Mihai Lasca şi Francisc Tobă, o întâlnire cu ambasadorul rus la Bucureşti, Valery Kuzmin, în cadrul căreia au pledat pentru „poziţia de neutralitate” a ţării noastre. Potrivit Dianei Şoşoacă, cei patru au propus şi „începerea tratativelor de pace în cadrul neutru al României”.

Primarii și președinții de organizații PSD vin la București

Tot în cadrul Consiliului Național se vor dezbate și nemulțumirile primarilor și președinților de organizații PSD privind împărțirea banilor din programul Anghel Saligny, spun surse politice pentru PS News.

Așa cum PS News a scris,sunt mari nemulțumiri în PSD legate de cum s-au împărțit banii. În primul rând, pentru faptul că județele care primesc cei mai mulți bani sunt județele din care provin Gheorghe Flutur și Paul Stănescu, adică Suceava și Olt. Iar județele care primesc cei mai putini bani sunt Galați, Brăila, Brașov, Sibiu si Ilfov.

„Nu este normală această împărţire, trebuia făcută în funcţie de numărul de locuitori şi atunci cu siguranţă ar fi fost o împărţire echitabilă. Sumele sunt insuficiente. Am programat o întâlnire cu preşedintele CJ şi cu primarii săptămâna viitoare astfel încât să vedem exact care sunt sumele depuse în total pe judeţul Brăila şi care sunt sumele alocate”, a declarat Marian Dragomir, primarul Brăilei, la știrile TVR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, despre nemulţumirile primarilor PSD privind împărţirea banilor din Anghel Saligny, că din punctul lui de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună.

”Cel mai în măsură este ministrul Dezvoltării”, a spus Marcel Ciolacu, despre modul în care au fost împărţiti banii în programul Anghel Saligny. El a precizat că a văzut criteriile, şli anume 50% numărul de unităţo administrativ teritoriale, în funcţie de nevoie, de încasări, vechile criterii care au fost până acum în toate PNDL-urile.

Liderul PSD a precizat că ”trebuie să ţii cont de mărimea judeţului respectiv, şi aici a primat foarte mult procentul de 50%, astfel încât judeţele mai mari să se poată acoperi cu toate proiectele”.

 

Cum s-au împărțit banii

Guvernul României a pus la dispoziție 52 de miliarde de lei prin programul „Anghel Saligny” care vor fi investiți în proiecte pentru refacerea drumurilor și sistemului de apă și canalizare. Pentru proiectele privind apa și canalizarea s-au oferit 22,5 miliarde de lei, iar pentru cele privind drumurile și podurile 30 de miliarde de lei. În vederea alocării sumelor necesare, s-a ținut cont de numărul unităților administrativ teritoriale (UAT), populația din județ, media nevoii și venitul județului, relatează psnews.ro.

Vedeți AICI cum s-au împărțit cele 52 de miliarde de lei din ”Anghel Saligny”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.