Cunoscuta interpretă de muzică populară din Bucovina Sofia Vicoveanca a dat o palmă imaginii sale și încă una județului Suceava, cu câteva zile în urmă când, în comuna Grințieș din județul Neamț, fiind invitată la un eveniment, a avut o ieșire nervoasă normală probabil pentru vârsta ei, însă impardonabilă pentru cei din jur.

În timp ce se afla pe scenă și cânta pentru banii pe care îi primise, în fața scenei, jos, pe iarbă, mai mulți copii îmbrăcați în costum popular au îndrăznit să danseze pe muzica ei.

Astfel, artista a preferat să nu-și mai ducă la capăt două versuri din melodie și a început să țipe: „nu vreau să jucați în fața publicului! HAI, AFARĂ!!!”.

Afară unde, doamna Sofia Vicoveanca? Că erau pe tarla la ei acasă. Dumneavostră, în schimb, erați invitată acolo!

Mai mult, prin cântecul pe care-l interpreta, Sofia Vicoveanca invita lumea la dans, ca la câteva secunde să îi alunge. Instabilitatea emoțioanală a artistei a provocat un val de reacții în spațiul public, imaginea sa și a județului Suceava fiind rău afectate.

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile din mediul online:

„Zici că plătești cântărețul ca să facă atmosferă frumoasă și ea rage ca un căpcăun la niște copii”.

„Întrebarea mea este: ce o fi fost în sufletul copiilor după o astfel de situație? Cel mai probabil unii aveau lacrimi în ochi…

Ne dorim ca peste tot în lume să ne promovăm tinerele mlădițe îmbrăcate în portul nostru strămoșesc însă, atunci când nu suntem super mediatizați la un astfel de festival local, avem ieșiri răutăcioase și pline de egoism! Păcat… este loc pe pământ și sub soare pentru fiecare… că altfel Dumnezeu nu ar fi permis venirea noastră! Pentru noi, tinerii îmbrăcați în portul popular valorează mai mult decât doamna interpretă!”.

„Am rămas cu toții blocați de iesirea doamnei Sofia Vicoveanca. Lumea a asteptat-o pana spre seară, cu bucurie în suflet, ca mai apoi să ne dezamăgească destul de dureros. Nu ne așteptam la așa ceva. A încercat să-și repare oarecum greșeala, dar nu prea i-a iesit Oamenii nu uită… Păcat”

„Mai pe scurt, încercați să nu mai obturați imaginea impecabilă a artiștilor, cu prezența voastră anonimă. Un exemplu limpede pentru care artiștii de acest gen vor fi uitați subit o dată cu trecerea generațiilor”.

Dacă dansatorii au greșit prin așezarea în fața spectatorilor, interpreta a greșit prin cuvintele alese în formularea mesajului.

Sofia Vicoveanca, în loc să rămână o emblemă, țipă și se face de râs pe la evenimentele la care mai este invitată, umbrind munca de o viață și valoarea cântecului său.

De altfel, nu este prima dată când cineva se plânge de caracterul Sofiei Vicoveanca.

Deși, se presupune că nivelul său este superior celorlați artiști, în lumea muzicii populare, mai ales din Bucovina, culmea, Sofia Vicovenca este caracterizată de răutate evidentă.                   

Nu o dată, artista a umilit artiști ce sunt iubiți de public, nu o dată a țipat la copiii aflați la început de drum și nu o dată a fost invidioasă pe popularitatea artiștilor din generația tânără.

Puțini sunt cei care spun astăzi că au primit un sfat de folos de la Sofia Vicoveanca, însă multora aceasta le-a dărămat visul de a deveni artist.

Este trist că, în loc să rămână o emblemă și să se retragă în glorie, oamenii ce au iubit-o atâta vreme trebuie să suporte ieșirele sale.

Așa nu! Pentru că pe pământ nu există dumnezei!

Nici măcar dacă te cheamă Sofia Vicoveanca…!

8 Responses

 1. Carmen

  Dar unde ar fi trebuit sa dansezeze grupul de copii ? Poate organizatorii ar fi trebuit sa fi vorbit cu doamna Sofia inainte pentru ca sa se evite aceste momente neplacute.

  Răspunde
  • Pavelan Mihaita

   Corecta pozitie în care este evaluat acest Ciprian Boju si restul „staff-ului” , anume ca sunteti doar niste internauti si absolut nimic altceva. Unul este o celebritate iar celălalt un pu×in c×rist. Voi faceti parte bineinteles din a doua variantă. Probabil echipa condusă de matale , boju sau cum dracu te numesti si-a uitat ochincsile si pașii. Nu stiu ce vedeti voi in postarea asta …eu vad doar ca e ca la hora din sat…te c×ci pe asa o prestație, noroc ca v-a fugarit. Luati-va țăranoii si stergeti-va cu ei pe cap pentru „actul artistic”. Atâta barfa nu mi-a fost dat să văd in viata mea decât la un amestec barbat-femeie, cautati-va mai bine !

   Răspunde
  • Pavalan Mihaita

   Cum vad eu situația obiectiv : unul bineinteles ca-si va continua mai departe serialul celebrității ( Sofia Vicoveanca)…va trece …inca si usor …peste o astfel de „ciocnire” karmica iar celălat bineinteles
   isi va continua mai departe serialul : „Aventurile unui c×cat in fundul marii” ( cel care a aruncat/taxat rapid în eter… o iesire nervoasă absolut normala …pentru un astfel de „act artistic”😂).

   Răspunde
  • Pavalan Mihaita

   Nu pot constata …prin acest articol decât… „drama” unei generații tinere denumită : „cu cheia legată de gât”, tineri care nu cunosc granita rușinii , care nu stiu ce inseamna rusinea , ieșiți din frâiele educației parentale si a școlilor primare.
   Poftim rezultatul …
   Ei nu inteleg ca un spectacol achitat , impune respectul actului artistic pana la capat.
   Este exclus… să poti …sa faci ce vrei tu ….”sa te inviti” …. a la libero…doar pentru întreținerea unei atmosfere. Probabil acesta cu postarea , „se vrea invitat” insa face parte din gruparea „rezist”.
   Dna Sofia Vicoveanca a înțeles perfect ca sunt niste copii dezorientati la mijloc , aflați în mâinile acestui
   ” coordonator” ce îi îndrumă gresit in ascensiunea unei vieti artistice populare , motiv pentru care si-a cerut scuze doar fata de aceștia.

   Răspunde
 2. Dumitrașciuc

  Nici nu mai îmi place cum căntă ..
  Într o emisiune am auzit că nici pe sora ei din Vivov nu o vizitează..dar l a luat pe baiatul surorii ei prin spectacole..ar avea ceva de lucru pe acolo..nu mai țin minte ce anume….trist..legaturile din familie mai ales surorile ..frații..trebuie ținute străns..acel om e cu teamă de D.zeu

  Răspunde
 3. Dumitrașciuc

  Nici nu mai îmi place cum căntă ..
  Într o emisiune am auzit că nici pe sora ei din Vicov nu o vizitează..dar l a luat pe baiatul surorii ei prin spectacole..ar avea ceva de lucru pe acolo..nu mai țin minte ce anume….trist..legaturile din familie mai ales surorile ..frații..trebuie ținute străns..acel om e cu teamă de D.zeu

  Răspunde
 4. vali

  de vină sunt cumva și organizatorii că nu au discutat cu dumneaei acest aspect, probabil s-a emotionat și totodată s-a temut ca nu va ține ritmul și i s-a creat o stare de confuzie, cumva a fost pusă în șah la o vârsta rezonabilă, pe care nu mulți o vor atinge-o pe scenă.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.