Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi construit un corp nou de clădire pentru secția de oncologie. Noua clădire va fi construită în curtea Spitalului Vechi lângă secția Boli infecțioase și va avea minimum 50 de paturi. Anunțul a fost făcut într-o conferinţă de presă organizată împreună cu managerul spitalului.  Vasile Rîmbu a precizat că în viitorul apropiat va fi demarat un studiu de fezabilitate pentru această investiţie, astfel încât în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

„Este vorba de o clădire nouă, un corp nou, pe care vrem să îl construim în curtea Spitalului Vechi. O secție de oncologie modernă care să asigură 50 de paturi, minim cu 1 – 2 – 3 paturi în cameră, cu toalete în fiecare cameră. Vom înființa un compartiment de îngrijiri paleative cu 10 paturi la oncologie. Din păcate este o nevoie foarte mare pentru așa ceva, iar secția de boli paleative existentă nu face față acum. Vom avea și ambulatoriu propriu modern. Aici vin circa 20.000 de pacienți pe an, unii dintre ei venind de mai multe ori. Vom avea o recepție, un triaj pentru cei care vin să se interneze sau la analize, o sală de așteptare cu 50 de locuri, un cabinet de consultații și unul psihologic”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Trebuie precizat că la ultimul etaj vor fi amenajate 12 garsoniere pentru pacienții care vin la tratament oncologic ambulatoriu, dar şi pentru aparținătorii lor.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a precizat că investiția este estimată la aproximativ 3 milioane de euro, din fondurile proprii ale unității spitalicești și de la bugetul Consiliului Județean Suceava. Termenul de execuție este finalului anului 2020. Președintele Consiliului Județean a adăugat că în spațiul care va fi construit în fața spitalului, prin supraînălțare, o sală de operație va fi oferită chirurgiei oncolgice.
În județul Suceava sunt în evidentă, la această oră, circa 20.000 de pacienți oncologici adulți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.