După sărbători, instituțiile medicale se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de gripă și COVID. Rata de transmitere a bolilor a fost mai mare zilele acestea, întrucât toți românii au avut zile libere, lucru care a dus la aglomerarea spațiilor închise. Un alt motiv pentru care numărul de cazuri de gripă și COVID crește este și nevaccinarea populației. Copiii sunt cei mai afectați în această perioadă.

„Virusul gripal de tip A este cu un număr crescut de cazuri provenind din familii complet nevaccinate. Adulții, părinții copiilor, nu sunt vaccinați și nici copilașii”, spune Delia Vlad, medic boli infecțioase.
Institutul Național de Sănătate publică anunță un record de infecții respiratorii. În ultima săptămână, spitalele s-au confruntat cu 140.000 de cazuri, conform digi24.ro.

„Cele mai severe infecții sunt în primul an de viață, la sugari, ei venind uneori cu parametri vitali modificați la camera de gardă, cu desaturări, iar în primele 24 de ore de la debut unii au nevoie de oxigen. Funcționăm 24 din 24, inclusiv cu externările. Dacă copilașii au criterii de externare, îi externăm la orice oră, pentru a primi noi pacienți”, a mai adăugat Delia Vlad.

Pentru a evita spitalele supraaglomerate, medicii ne sfătuiesc să respectăm măsurile de protecție, scrie psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.