Vicepreşedintele pentru regiunea nord est a PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, duminică, privind Consiliul Naţional de Coordonare al PNL care se desfăşoară la sfârşitul lunii ianuarie la Bucureşti, că delegaţia organizaţiei judeţene Suceava este printre cele mai mari din ţară cu 35 de delegaţi.

Bălan a explicat că din delegaţie fac parte membrii de drept din fostul PNL şi fostul PDL, câte opt din fiecare formaţiune, dar şi un număr de membri aleşi stabilit prin algoritm de Biroul Naţional Permanent, în baza rezultatelor obţinute în alegerile europarlamentare din 2014 atât din partea fostului PNL cât şi din partea fostului PDL. În ceea ce priveşte organizaţia noului PNL Suceava, la CNC vor participa 35 de delegaţi, din care 13 din fostul PNL şi 22 din fostul PDL.

Astfel, din cei 13 din fostul PNL, un număr de opt delegaţi sunt de drept, iar cinci delegaţi au fost repartizaţi acestei organizaţii în baza algoritmului stabilit de BPN şi care ţine cont de rezultatul obţinut de fostul PNL la alegerile europarlamentare.
Din cei 22 de delegaţi ai fostului PDL Suceava, un număr de 8 sunt de drept, iar 14 sunt delegaţii stabiliţi în baza algoritmului decis de BPN.
Ioan Bălan a explicat că numărul delegaţilor de drept nu poate fi modificat întrucât este stabilit prin Statut, iar ponderea organizaţiei în cadrul general al partidului este dată de numărul delegaţilor aleşi, care ţine cont de rezultatele obţinute de organizaţie în alegeri.
În total, numărul de delegaţi de la CNC este de 1.100, din care 550, -210 delegaţi de drept şi 340 delegaţi aleşi, provin din fostul PNL, iar ceilalţi 550 de delegaţi, de la fostul PDL, din care 210 delegaţi sunt de drept, iar 340 sunt aleşi.
Ioan Bălan a evitat să comenteze declaraţiile de sâmbătă ale liderului fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu care a afirmat că delegaţia PNL Suceava ce are legătură cu Brătienii este formată din 13 persoane.
Bălan a explicat că nu a intenţionat să genereze o polemică şi că el doar a prezentat datele tehnice ale şedinţei CNC.
El a spus că în acest caz el a vorbit doar despre delegaţii aleşi, stabiliţi în baza algoritmului decis de BPN în funcţie de activitatea organizaţiilor şi nu şi de delegaţii de drept, care este un număr fix, stabilit prin prevederi statutare.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.