Numărul persoanelor din judeţul Suceava infectate cu coronavirus s-a dublat în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost confirmate încă 10 cazuri noi.

Potrivit prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, au fost testate 18 persoane, dintre care 10 din județul Suceava și 8 din județul Neamț, care au fost toate confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

„Am discutat cu medicii de la Suceava și sunt pregătiți pentru tratament. Au și condiții de izolare și știința pentru a-i trata, prin urmare, formele ușoare și medii, probabil vor rămâne la Suceava”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Dintre cele zece persoane nou confirmate, patru sunt medici, doi de la secția Boli infecțioase și câte unul de la Unitatea de Primiri Urgențe și Pneumologie, și o asistentă medicală de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Trebuie pecizat că pe secția de Boli Infecțioase a SJU Suceava se află internate șase persoane confirmate pozitiv și 17 persoane suspecte de infectare cu COVID-19, de la care s-au prelevat probe și se așteaptă rezultatele.

La Spitalul de Urgență Suceava este acum în curs o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților acestora.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.